Webbåtkomstskydd

Webbåtkomstskydd övervakar kommunikation mellan webbläsare och fjärrservrar beträffande överensstämmelse med reglerna för HTTP (Hypertext Transfer Protocol).

Du kan åstadkomma webbfiltrering genom att definiera portnumren för HTTP-kommunikation och URL-adresser.

Webbprotokoll

I avsnittet för webbprotokoll kan du aktivera eller inaktivera HTTP-protokollkontroll och definiera de portnummer som används för HTTP-kommunikation. Som standard är portarna 80, 8080 och 3128 fördefinierade.

URL-adressbehandling

I avsnittet URL-listor kan du ange HTTP-adresser att blockera, tillåta eller exkludera från kontroll. Webbplatser på listan Blockerade adresser är inte åtkomliga. Webbplatser på listan med undantagna adresser öppnas utan genomsökning efter skadlig kod.

Om du vill aktivera en lista över tillåtna, blockerade eller uteslutna adresser väljer du en och aktiverar alternativet Lista aktiv. Vill du ha ett meddelande när du anger en adress från den aktuella listan aktiverar du Meddela vid tillämpning.

Du kan använda specialsymbolerna * (asterisk) och ? (frågetecken) i alla listor. Asterisken motsvarar alla teckensträngar och frågetecknet motsvarar alla symboler. Du bör vara särskilt försiktig när du anger exkluderade adresser eftersom listan endast ska innehålla betrodda och säkra adresser. På samma sätt måste du se till att symbolerna * och ? används korrekt i den här listan.