Skydd av filsystem

Med ESET LiveGrid®-tekniken (beskrivs i Parameterinställningar för ThreatSense-motorn) kan realtidsskyddet av filsystemet variera för nya och befintliga filer. Nyligen skapade filer kan kontrolleras mer exakt.

Du kan exkludera följande typer av media från Real-time-skannern:

Lokala enheter - hårddiskar i systemet

Flyttbara medier – USB-media, Bluetooth-enheter och så vidare

Nätverksmedier - alla mappade enheter

Som standard genomsöks filerna när de öppnas och skapas. ESET rekommenderar att behålla standardinställningarna eftersom de ger datorn ett maximalt realtidsskydd.

Du kan även exkludera specifika processer från genomsökning.

ESET rekommenderar att du använder standardinställningarna och endast ändra undantag för genomsökning i speciella fall, till exempel om kontroll av vissa media gör att dataöverföring går betydligt långsammare.