Undantag

En filändelse är den del av filnamnet som kommer efter punkten. Tillägget definierar filtypen och innehållet. Du kan definiera vilka typer av filer som ska exkluderas från genomsökning i Inställningar för program för dessa skyddsmoduler:

Skydd av filsystemet i realtid

Genomsökningar efter skadlig kod

Webbåtkomstskydd

Skydd av e-postklient

Som standard genomsöks alla filer oavsett tillägg. Det går att lägga till valfritt tillägg i listan över filer som undantas från genomsökning. Med plus- plus och minusknapparna minus kan du aktivera eller inaktivera genomsökning av filer med specifika ändelser.

Det är ibland nödvändigt att undanta vissa filtyper från genomsökning om de hindrar att programmet fungerar normalt. Det kan till exempel vara en bra idé att utesluta log-, cfg- och tmp-filer. Det korrekta formatet för att ange filändelserna är:

log

cfg

tmp