Genomsökningar efter skadlig kod

Genomsökning på begäran utgör en viktig del av virusskyddet och används för att göra genomsökningar av filer och mappar på datorn. Av säkerhetsskäl är det mycket viktigt att genomsökningar av datorn utförs regelbundet som en del av rutinåtgärderna för säkerhet, inte endast när en infektion misstänks. I avsnittet Genomsökningar efter skadlig kod kan du konfigurera alternativ för profiler för genomsökning på begäran:

Lista över profiler – om du vill skapa en ny eller ta bort en befintlig klickar du på plus eller minus. När du lägger till en ny skriver du ett namn på profilen och klickar på OK. Den nya profilen visas i listrutan Vald profil med en lista över befintliga genomsökningsprofiler.

ThreatSense-Parametrar – alternativ för konfiguration av genomsökningsprofiler, till exempel filändelse du vill kontrollera, objekt att genomsöka, detekteringsmetoder som används osv.