Molnbaserade genomsökningar

Aktivera ESET LiveGrid®-ryktessystemet (rekommenderas)

ESET LiveGrid®-ryktessystemet förbättrar effektiviteten för ESET-lösningar mot skadlig programvara genom att genomsökta filer jämförs mot en databas med vit- och svartlistade objekt i molnet.

Aktivera ESET LiveGrid®-feedbacksystemet

Data skickas till ESET:s viruslaboratorium för vidare analys.

Skicka prover

Skicka in detekterade prover automatiskt: Baserat på det valda alternativet kan detta skicka infekterade prover till ESET:s forskningslaboratorium för analys och förbättring av framtida detektering.

Alla detekterade prover

Alla prover utom dokument

Skicka inte

Skicka in misstänkta prover automatiskt: Misstänkta prover som liknar hot och prover med ovanliga egenskaper eller beteende skickas till ESET:s forskningslaboratorium för analys.

Körbar fil – inkluderar körbara filer: .exe, .dll .sys

Arkiv – inkluderar arkivfiltyper såsom som: .zip, .rar, .7z, .arch, .arj, .bzip2, .gzip, .ace, .arc, .cab

Skript – inkluderar skriptfiltyper: .bat, .cmd, .hta, .js, .vbs, .ps1

Dokument – innehåller dokument som har skapats i Microsoft Office, Libre Office eller annat kontorsverktyg, eller PDF-filer med aktivt innehåll.

Övrigt – inkluderar filtyper: .jar, .reg, .msi, .swf, .lnk

Automatisk exkludering av inlämning: De exkluderade filerna skickas inte till ESET:s forskningslaboratorium även om de innehåller en misstänkt kod.

Skicka kraschrapporter och diagnostikdata

Skicka data som kraschrapporter, moduler eller minnesdumpar.

Hjälp till att förbättra produkten genom att skicka in anonym användningsstatistik

Tillåt att ESET samlar in information om nyligen upptäckta hot, såsom hotets namn, datum och tid då det upptäcktes, detekteringsmetod och associerade metadata, genomsökta filer (hash, filnamn, filens ursprung, telemetri), blockerade och misstänkta webbadresser, produktversion och -konfiguration, inklusive information om ditt system.

E-postadress för kontakt (valfritt)

Din e-postadress skickas med de misstänkta filerna och används för att kontakta dig om ytterligare information är nödvändig för analysen. Observera att du endast får ett svar från ESET om ytterligare information är nödvändig.