Skydd mot nätfiske

Nätfiske är en kriminell aktivitet som använder social manipulation (användare manipuleras för att komma åt konfidentiell information). Nätfiske används ofta för att få tillgång till känsliga uppgifter som bankkonton, kreditkortsnummer, PIN-koder, användarnamn eller lösenord. Mer information om nätfiske finns i ESET-ordlistan.

Vi rekommenderar att du håller skydd mot nätfiske aktiverat (Skydd > Webb och e-post > Skydd mot nätfiske). Alla potentiella nätfiskeattacker som kommer från farliga webbplatser eller domäner blockeras och ett varningsmeddelande visas som informerar dig om attacken.

Information om hur du testar om skydd mot nätfiske fungerar finns på AMTSO-testsidan.