ESET Online súgó

Keresés Magyar
Válassza ki a témakört

Teendők, ha a valós idejű védelem nem működik

Ez a témakör a valós idejű védelem használata során előforduló problémákat és azok elhárítási módját ismerteti.

A valós idejű védelem le van tiltva

Ha egy felhasználó véletlenül letiltotta a valós idejű védelmet, akkor aktiválja újra a funkciót. A valós idejű védelem újbóli aktiválásához a program főablakában kattintson a Beállítások elemre, majd a Számítógép-védelem > Valós idejű fájlrendszervédelem lehetőségre.

Ha a valós idejű védelem nem indul el a rendszer indításakor, valószínűleg le van tiltva a Valós idejű fájlrendszervédelem engedélyezése. Annak érdekében, hogy ez az opció engedélyezve legyen, nyissa meg a További beállítások > Védelmek > Valós idejű fájlrendszervédelem szakaszt.

Ha a valós idejű védelem nem észleli és nem tisztítja meg a fertőzéseket

Győződjön meg arról, hogy a számítógépen nincs másik víruskereső program telepítve. Ha egyszerre két víruskereső program van telepítve, azok ütközésbe kerülhetnek egymással. Javasoljuk, hogy az ESET telepítése előtt távolítson el minden egyéb vírusvédelmi programot a rendszerről.

A valós idejű védelem nem indul el

Ha a valós idejű védelem nem indul el rendszerindításkor (és be van jelölve a Valós idejű fájlrendszervédelem engedélyezése jelölőnégyzet), akkor ennek valószínűleg más programokkal való ütközés az oka. A hiba elhárításához hozzon létre egy ESET SysInspector-naplót, és elemzésre küldje el az ESET műszaki támogatási szolgálatának.