ESET Online súgó

Keresés Magyar
Válassza ki a témakört

Új feladat létrehozása a feladatütemezőben

Ha új feladatot szeretne létrehozni az Eszközök > Feladatütemező eszközben, kattintson a Feladat hozzáadása gombra, vagy kattintson a jobb gombbal, és a helyi menüben válassza a Hozzáadás parancsot. Ötféle ütemezett feladat közül lehet választani:

Külső alkalmazás futtatása – Ezen a lapon egy külső alkalmazás végrehajtásának ütemezése adható meg.

Naplókezelés – A naplófájlokban törlés után felesleges bejegyzésmaradványok maradhatnak, ezért ez a feladat a hatékony működés érdekében optimalizálja azok tartalmát. Ezért ez a feladat a hatékony működés érdekében optimalizálja azok tartalmát.

Rendszerindításkor automatikusan futtatott fájlok ellenőrzése – A szoftver ellenőrzi azokat a fájlokat, amelyek futtatása rendszerindításkor vagy belépéskor engedélyezve van.

Pillanatkép létrehozása a számítógép állapotáról – Az ESET SysInspector pillanatképének létrehozása a számítógépről; a rendszerösszetevőkre (például illesztőprogramokra, alkalmazásokra) vonatkozó részletes adatok összegyűjtése és az egyes összetevők kockázati szintjének értékelése.

Kézi indítású számítógép-ellenőrzés – Számítógép-ellenőrzés végrehajtása, amelynek során a számítógépen található fájlokat és mappákat vizsgálja meg a program.

Frissítés – Frissítési feladat ütemezése a modulok frissítésére.

A Frissítés az egyik leggyakrabban használt ütemezett feladat. Az alábbiakban megismerheti, hogy miként vehet fel újabb frissítési feladatokat:

Az Ütemezett feladat legördülő listában válassza a Frissítés beállítást. Írja be a feladat nevét a Feladat neve mezőbe, és kattintson a Tovább gombra. Adja meg a feladat gyakoriságát. A választható lehetőségek az alábbiak: Egyszer, Ismétlődően, Naponta, Hetente és Esemény hatására. Válassza a Feladat kihagyása akkumulátorról történő futtatáskor lehetőséget, ha minimalizálni szeretné a rendszererőforrásokat, miközben a laptop akkumulátorról működik. A rendszer a feladatot a Feladat végrehajtása mezőkben megadott dátumon és időpontban fogja futtatni. Ezután meghatározhatja, hogy milyen műveletet hajtson végre a rendszer akkor, ha a feladat nem hajtható végre vagy nem fejezhető be az ütemezett időpontban. A választható lehetőségek az alábbiak:

A következő ütemezett időpontban

Amint lehetséges

Azonnal, ha a legutóbbi futtatás óta eltelt idő túllépi a megadott értéket (az időköz az Utolsó futtatás óta eltelt idő (óra) görgetődobozban adható meg)

A következő lépésben a szoftver megjeleníti az aktuális ütemezett feladat teljes összegzését. Ha befejezte a módosításokat, kattintson a Befejezés gombra.

Megjelenik egy párbeszédpanel, amelyen kiválaszthatók az ütemezett feladathoz használandó profilok. Itt megadhatja az elsődleges és a másodlagos profilt. A másodlagos profil akkor használatos, ha a feladat nem hajtható végre az elsődleges profillal. A megerősítéshez kattintson a Befejezés gombra. Ezzel a program felveszi az új ütemezett feladatot a jelenleg ütemezett feladatok listájára.