ESET Online súgó

Keresés Magyar
Válassza ki a témakört

Titkosított hálózati forgalom

Ha a rendszeren beállította az SSL/TLS-ellenőrzést, az alábbi két helyzetben megjelenik egy párbeszédpanel, amely a megfelelő művelet kiválasztására kéri:

Ha egy webhely ellenőrizhetetlen vagy érvénytelen tanúsítványt használ, és ESET NOD32 Antivirus úgy van beállítva, hogy ilyen esetekben kérdést tegyen fel a felhasználónak (amelyre ellenőrizhetetlen tanúsítványok esetén az alapértelmezett válasz igen, érvénytelenek esetén pedig nem), egy párbeszédpanel arra fogja kérni, hogy engedélyezze vagy tiltsa le a kapcsolatot. Ha a tanúsítvány nem található meg a Trusted Root Certification Authorities store gyűjteményben (TRCA), akkor a rendszer nem tekinti megbízhatónak.

Ha az SSL/TLS mód interaktív üzemmódra van állítva, minden egyes webhelynél megjelenik egy párbeszédpanel, amelyen megadhatja, hogy ellenőrizni vagy mellőzni szeretné-e az adatforgalmat. Egyes alkalmazások ellenőrzik, hogy az SSL titkosítású adatforgalmat nem módosította vagy vizsgálta-e meg valaki. Ilyen esetekben az ESET NOD32 Antivirus alkalmazásnak mellőznie kell az adott adatforgalmat ahhoz, hogy működőképes maradjon.


note

Ábrákkal ellátott példák

Előfordulhat, hogy a következő ESET-tudásbáziscikkek csak angolul állnak rendelkezésre:

Tanúsítványokkal kapcsolatos értesítések az ESET Windows otthoni termékekben

A „Titkosított hálózati forgalom: Nem megbízható tanúsítvány” üzenet jelenik meg weboldalak meglátogatásakor

Mindkét esetben a felhasználó dönthet úgy, hogy a program megjegyezze a kijelölt műveletet. A mentett műveleteket a Tanúsítványszabályok tárolják.