ESET Online súgó

Keresés Magyar
Válassza ki a témakört

Tanúsítványszabályok

A Tanúsítványszabályok segítségével az ESET NOD32 Antivirus viselkedése testreszabható bizonyos SSL-tanúsítványokhoz és megjegyezhetők olyan műveletek, amelyeket akkor választ ki, ha az SSL/TLS mód beállítás Interaktív üzemmód értékre van állítva. A lista a További beállítások > Védelmek > SSL/TLS > Tanúsítványszabályok > Szerkesztés lapon tekinthetők meg és szerkeszthetők.

A Tanúsítványszabályok ablak a következőkből áll:

Oszlopok

Név – A tanúsítvány neve.

Tanúsítvány kibocsátója – A tanúsítvány létrehozójának neve.

Tanúsítvány tulajdonosa – A tulajdonosi mező azonosítja a tulajdonos nyilvános kulcsának mezőjében tárolt nyilvános kulccsal társított entitást.

Hozzáférés – Válassza az Engedélyezés vagy a Tiltás lehetőséget a Hozzáférési művelet értékeként a jelen tanúsítvánnyal (a megbízhatóságától függetlenül) védett kommunikáció engedélyezéséhez vagy letiltásához. Az Automatikus lehetőséget választva engedélyezheti a megbízható tanúsítványokat és kereshet nem megbízhatókat. Ha a Rákérdezés lehetőséget választja, a program mindig jóváhagyást kér a felhasználótól.

Ellenőrzés – Válassza az Ellenőrzés vagy a Mellőzés lehetőséget az Ellenőrzési művelet beállításaként a jelen tanúsítvánnyal védett kommunikáció ellenőrzéséhez vagy az ellenőrzés mellőzéséhez. Az Automatikus lehetőséget választva automatikus üzemmódban ellenőrizhet, interaktív üzemmódban pedig a program jóváhagyást kér. Ha a Rákérdezés lehetőséget választja, a program mindig jóváhagyást kér a felhasználótól.

Vezérlőelemek

Hozzáadás – Itt vehet fel új tanúsítványt, és módosíthatja a hozzáférésre és ellenőrzési lehetőségekre vonatkozó beállításokat.

Szerkesztés – Jelölje ki a konfigurálni kívánt tanúsítványt, és kattintson a Szerkesztés gombra.

Törlés – Jelölje ki az eltávolítandó tanúsítványt, majd kattintson az Eltávolítás gombra.

OK/Mégse – Az OK gombra kattintva menti a módosításait, a Mégse gombra kattintva pedig mentés nélkül kiléphet.