ESET Online súgó

Keresés Magyar
Válassza ki a témakört

Asztali értesítések

Az asztali értesítések egy kis értesítési ablakban jelennek meg a rendszertálca mellett. Az alapértelmezett beállítás 10 másodperc, amelynek letelte után lassan eltűnnek az értesítések. Az értesítések tájékoztatnak a sikeres termékfrissítésről, új eszköz csatlakoztatásakor, a víruskeresések befejezéséről és új kártevők észlelésekor.

CONFIG_DESKTOP_NOTIFICATIONS

Értesítések megjelenítése az asztalon – Azt javasoljuk, hogy hagyja engedélyezve ezt a beállítást, így a termék értesíteni tudja, ha új esemény történik.

Asztali értesítések – Kattintson a Szerkesztés elemre a kívánt asztali értesítések engedélyezéséhez vagy letiltásához.

Ne jelenjenek meg értesítések az alkalmazások teljes képernyős módban való futtatásakor – Az összes nem interaktív értesítés letiltása az alkalmazások teljes képernyős módban történő futtatásakor.

Időtúllépés (mp) – Az értesítés megjelenítési időtartamának beállítása. Az értéknek 3–30 másodperc között kell lennie.

Átlátszóság – Az értesítések átláthatóságának százalékos beállítása. A támogatott tartomány 0 (nincs átlátszóság) és 80 (nagyon magas átlátszóság) között van.

A megjelenítendő események minimális részletessége – Beállítható, hogy milyen súlyossági szinttől kezdve jelenjenek meg az értesítések. A legördülő listában válasszon egy beállítást:

oDiagnosztikai – A fentiek mellett a program pontos beállításához szükséges információk megjelenítése.

oTájékoztató – Tájékoztató jellegű üzenetek megjelenítése, például szokatlan hálózati események és sikeres frissítésekről szóló üzenetek, valamint a fent említett bejegyzések.

oFigyelmeztetések – Figyelmeztető üzenetek, hibák és kritikus hibák megjelenítése (például a frissítés nem sikerült).

oHibák – Hibák (például a dokumentumvédelem sikertelen indítása) és más kritikus hibák megjelenítése.

oKritikus – Csak a kritikus (például a vírusvédelem indításával vagy a fertőzött rendszerrel kapcsolatos) hibák megjelenítése.

Több felhasználó esetén az értesítések megjelenítése a következő felhasználó képernyőjén – A kiválasztott fiók asztali értesítéseket fogadhat. Ha például nem használ rendszergazdai fiókot, írja be a teljes fióknevet, és asztali értesítések fog kapni az adott fiókkal kapcsolatban. Csak egy felhasználói fiók kaphat asztali értesítéseket.

Engedélyezés az értesítéseknek a képernyőfókuszra – Képernyőfókusz engedélyezése az értesítéseknek, és az ALT + Tab menüben érhetők el.