ESET Online súgó

Keresés Magyar
Válassza ki a témakört

Válasz

Az üzenetek ellenőrzésének eredménye alapján az ESET NOD32 Antivirus át tudja helyezni az ellenőrzött üzeneteket, illetve hozzá tud adni egyéni szöveget a tárgyhoz. Ezeket a beállításokat a További beállítások > Védelmek > E-mail-védelem > Postaládaszűrés > Válasz szakaszban konfigurálhatja.

Ha van olyan üzenet, amely észlelt elemet tartalmaz, alapértelmezés szerint az ESET NOD32 Antivirus megpróbálja megtisztítani az üzenetet. Ha az üzenet nem tisztítható meg, választhat egy végrehajtandó műveletet, ha tisztításra nincs lehetőség:

Nincs művelet – A választógomb bejelölése esetén a program felismeri a fertőzött mellékleteket, de semmilyen műveletet nem hajt végre rajtuk.

E-mail törlése – A program értesíti a felhasználót a fertőzésről, és törli az üzenetet.

E-mail áthelyezése a Törölt elemek mappába – A fertőzött e-maileket a program automatikusan áthelyezi a Törölt elemek mappába.

E-mail áthelyezése a következő mappába (alapértelmezett művelet) – A fertőzött e-maileket a program automatikusan áthelyezi a megadott mappába.

Mappa – Itt adhatja meg, hogy az észlelésüket követően melyik mappába kerüljenek a fertőzött e-mailek.

Miután a program ellenőriz egy-egy levelet, az ellenőrzés eredményét ismertető értesítést is hozzáfűzhet. Bejelölheti az Értesítés hozzáfűzése a fogadott és elolvasott e-mailekhez vagy az Értesítés hozzáfűzése a kimenő e-mailekhez jelölőnégyzetet. Ügyeljen arra, hogy a problémás HTML-üzenetekben az értesítések néha eltűnhetnek, illetve egyes kártevők képesek meghamisítani azokat. Az értesítések a beérkezett/elolvasott üzenetekhez és a kimenő levelekhez (vagy mindkét típushoz) egyaránt hozzáadható. A választható lehetőségek az alábbiak:

Soha – A program nem fűz értesítő szöveget az üzenetekhez.

Kártevőészlelés esetén – A program csak a kártékony szoftvert tartalmazó levelekhez fűz értesítést (alapértelmezett).

Minden e-mailhez ellenőrzéskor – A program minden ellenőrzött levélhez értesítést fűz.

Beérkezett és olvasott e-mail tárgyának frissítése / Elküldött e-mail tárgyának frissítése – Akkor engedélyezze ezt az opciót, ha az alább megadott egyéni szöveget szeretné hozzáadni az üzenethez.

A fertőzött e-mailek tárgyához hozzáfűzendő szöveg–A sablon szerkesztésével módosíthatja a fertőzött e-mail tárgyában szereplő előtag formátumát. Ez a funkció az üzenet tárgyában szereplő "Hello" szót a következő formátumra cseréli: „[kártevő %KÁRTEVŐNEVE%] Hello”. Az %DETECTIONNAME% változó az észlelt kártevőt jelöli.