ESET Online súgó

Keresés Magyar
Válassza ki a témakört

Üzenetátviteli védelem

Az IMAP(S) és a POP3 (S) a legelterjedtebb protokollok, amelyek segítségével fogadható az e-mail-kommunikáció a levelezőprogramokban. Az IMAP (Internet Message Access Protocol) egy másik internetes protokoll, amely az e-mailek beolvasására szolgál. Az IMAP-nek van néhány előnye a POP3 protokollal szemben, például több ügyfél egyszerre csatlakozhat ugyanahhoz a postaládához, és fenn tudják tartani az üzenetek állapotát, például azt, hogy az adott üzenetet elolvasták, megválaszolták, vagy törölték-e. A szabályozást biztosító védelmi modul automatikusan elindul a rendszer indításakor, majd ezután aktív marad a memóriában.

Az ESET NOD32 Antivirus a levelezőprogramtól függetlenül képes védeni az ezeken a protokollokon keresztül zajló kommunikációt anélkül, hogy szükség lenne a levelezőprogram újrakonfigurálására. Alapértelmezés szerint a POP3 és IMAP protokollon keresztül zajló kommunikáció is ellenőrzés alatt áll, az alapértelmezett POP3- és IMAP-portszámoktól függetlenül.
Az MAPI protokoll nem áll ellenőrzés alatt. A Microsoft Exchange szerverrel folytatott kommunikáció azonban ellenőriztethető az integrációs modullal az olyan levelezőprogramokban, mint a Microsoft Outlook.


note

Az ESET NOD32 Antivirus az IMAPS (585, 993) és a POP3S (995) protokoll ellenőrzését is támogatja, amelyek egy titkosított csatornán keresztül továbbítják az adatokat a szerver és a kliens között. Az ESET NOD32 Antivirus képes az SSL és a TLS protokollon alapuló kommunikáció ellenőrzésére.

A program alapértelmezés szerint ellenőrzi a titkosított kommunikációt. A víruskereső beállításainak megtekintéséhez nyissa meg a További beállítások > Védelmek > SSL/TLS szakaszt.

Az Üzenetátviteli védelem konfigurálásához nyissa meg a További beállítások > Védelmek > E-mail-védelem > Üzenetátviteli védelem szakaszt.

Üzenetátviteli védelem engedélyezése – Ha ez engedélyezve van, az ESET NOD32 Antivirus ellenőrzi az üzenetátviteli kommunikációt.

Kiválaszthatja, hogy mely üzenetátviteli protokollok legyenek ellenőrizve úgy, hogy a következő lehetőségek melletti kapcsolóra kattint (alapértelmezés szerint az összes protokoll ellenőrzése engedélyezve van):

IMAP-üzenetátvitel ellenőrzése

IMAPS-üzenetátvitel ellenőrzése

POP3S-üzenetátvitel ellenőrzése

POP3S-üzenetátvitel ellenőrzése

Alapértelmezés szerint az ESET NOD32 Antivirus ellenőrzi az IMAPS és POP3S kommunikációt a szabványos portokon. Ha egyéni portokat szeretne hozzáadni az IMAPS és a POP3S protokollhoz, adja meg őket Az IMAPS protokoll által használt portok vagy A POP3S protokoll által használt portok melletti szövegmezőben. A portszámokat vesszővel kell elválasztani.

Kizárt alkalmazások – Lehetővé teszi, hogy kizárjon bizonyos alkalmazásokat az Üzenetátviteli védelem által végzett ellenőrzésből. Ez akkor hasznos, ha a Webhozzáférés-védelem kompatibilitási problémákat okoz.

Kizárt IP-k – Lehetővé teszi, hogy kizárjon bizonyos távoli címeket az Üzenetátviteli védelem által végzett ellenőrzésből. Ez akkor hasznos, ha a Webhozzáférés-védelem kompatibilitási problémákat okoz.

CONFIG_EPFW_SCAN_IMAP