ESET Online súgó

Keresés Magyar
Válassza ki a témakört

Adathalászat elleni védelem

Az adathalászat olyan bűncselekmény, amely pszichológiai manipulációt alkalmaz (vagyis bizalmas információk kiszolgáltatására veszik rá a felhasználót). Az adathalászatot érzékeny adatokhoz – például bankszámlaszámokhoz, PIN-kódokhoz stb. – való hozzáférésre használják. További információkat lásd a szószedetet. Az ESET NOD32 Antivirus az ilyen tartalommal rendelkező ismert weboldalak letiltásának lehetővé tételével támogatja az adathalászat elleni védelmet.

Az Adathalászat elleni védelem alapértelmezés szerint engedélyezve van. Ez a beállítás a További beállítások > Védelmek > Webhozzáférés-védelem lapon konfigurálható.

A tudásbáziscikkünk további információkat tartalmaz az ESET NOD32 Antivirus adathalászat elleni védelméről.

Adathalász webhely elérése

Amikor egy ismert adathalász webhelyet nyit meg, webböngészője a következő párbeszédablakot jeleníti meg. Ha továbbra is meg szeretné nyitni a webhelyet, kattintson a Kártevő mellőzése (nem javasolt) gombra.

WEB_PHISHING


note

Az engedélyezőlistán szereplő lehetséges adathalász webhelyek alapértelmezés szerint néhány óra múlva lejárnak. Webhelyek végleges engedélyezéshez használhatja az URL-címek kezelése eszközt. A További beállítások > Védelmek > Webhozzáférés-védelem > URL-címek kezelése > Címlista > Szerkesztés szakaszban vegye fel a szerkeszteni kívánt webhelyet a listára.

Adathalász webhely bejelentése

A Helytelenül letiltott oldal jelentése hivatkozás lehetővé teszi olyan webhelyek bejelentését, amelyeket a rendszer helytelenül észlelt kártevőnek.

A webhelyet e-mailben is elküldheti. Az e-mailt küldje a samples@eset.com címre. Az e-mail tárgyában írja le röviden és érthetően a problémát (angolul), az e-mailben pedig adjon meg minél több adatot a webhelyről (például mely webhelyről érte el, hogyan szerzett róla tudomást stb.).