Izuzeci radi poboljšanja performansi

Izuzeci radi poboljšanja performansi omogućuju vam izuzimanje datoteka i mapa od skeniranja.

Da bi se osiguralo traženje prijetnji u svim objektima, preporučujemo stvaranje izuzetaka radi poboljšanja performansi samo kada je to apsolutno nužno. Međutim, postoje situacije kada ćete morati izuzeti objekt, primjerice, velike unose u bazi podataka koji bi računalo usporili tijekom skeniranja ili softver čije skeniranje dovodi do sukoba.

Datoteke i mape koje će se izuzeti iz skeniranja možete dodati na popis izuzetaka putem stavke Napredno podešavanje (F5) > Modul detekcije > Izuzeci > Izuzeci radi poboljšanja performansi > Uredi.


note

Ne smije se pomiješati s drugim izuzecima kao što su Izuzeci detekcija poznatih prijetnji, Izuzete datotečne ekstenzije, Izuzeci iz HIPS-a ili Izuzeti procesi.

Da biste izuzeli objekt (put: datoteka ili mapa) iz skeniranja, kliknite Dodaj i unesite odgovarajući put ili ga odaberite u stablastoj strukturi.

CONFIG_EXCLUDE_PERFORMANCE


note

Modul za rezidentnu zaštitu ili modul za skeniranje računala neće otkriti prijetnju u datoteci ako datoteka zadovoljava kriterije za izuzimanje od skeniranja.

Kontrolni elementi

Dodaj – Izuzima objekte od otkrivanja.

Uredi – Omogućuje vam uređivanje odabranih unosa.

Ukloni – uklanja odabrane unose (CTRL + klik za odabir više unosa).