Aktualizacija programa

Redovita nadogradnja programa ESET NOD32 Antivirus najbolji je način osiguravanja maksimalne razine sigurnosti na računalu. Modul nadogradnje osigurava da su moduli programa i komponente sustava uvijek aktualni.

Klikom gumba Aktualizacija u glavnom prozoru programa možete provjeriti status trenutačne nadogradnje, datum i vrijeme zadnje uspješne nadogradnje te je li nadogradnja potrebna.

Osim automatskih nadogradnji, možete kliknuti opciju Potraži nadogradnje da biste pokrenuli ručnu nadogradnju. Redovite nadogradnje modula programa i komponenata imaju važnu ulogu u održavanju potpune zaštite od zlonamjernog koda. Obratite pozornost na konfiguraciju i rad modula programa. Za primanje nadogradnji morate aktivirati program pomoću licenčnog ključa. Ako to niste učinili tijekom instalacije, trebat ćete unijeti licenčni ključ kako biste aktivirali program i pristupili serverima za nadogradnju tvrtke ESET tijekom nadogradnje.


note

Licenčni ključ primili ste e-poštom od tvrtke ESET nakon kupnje programa ESET NOD32 Antivirus.

PAGE_UPDATE

Trenutačna verzija – Prikazuje broj verzije trenutačne verzije programa koju ste instalirali.

Posljednja uspješna nadogradnja – Prikazuje datum zadnje uspješne nadogradnje. Ako ne vidite neki noviji datum, moguće je da su vaši moduli programa zastarjeli.

Posljednja uspješna provjera dostupnosti nadogradnji – Prikazuje datum zadnjeg pretraživanja novih nadogradnji.

Prikaži sve module – Prikazuje popis instaliranih modula programa.

Kliknite Provjera dostupnosti nadogradnji da biste otkrili najnoviju dostupnu verziju programa ESET NOD32 Antivirus.


Proces aktualizacije

Nadogradnja započinje kada kliknete stavku Potraži nadogradnje. Prikazat će se traka napretka i preostalo vrijeme za preuzimanje. Da biste prekinuli aktualizaciju, kliknite Odustani od aktualizacije.

PAGE_UPDATE_02


important

Pod uobičajenim okolnostima možete vidjeti zelenu oznaku potvrde u prozoru Nadogradnja koja označava da je program nadograđen. Ako ne vidite zelenu oznaku potvrde, program je zastario i izloženiji zarazama. Nadogradite module programa što prije.


Neuspješna nadogradnja

Ako dobijete poruku o neuspješnoj nadogradnji modula, to može biti uzrokovano sljedećim problemima:

1.Neispravna licenca – licenca koja se upotrebljava za aktivaciju nije ispravna ili je istekla. U glavnom prozoru programa kliknite Pomoć i podrška > Promijeni licencu i unesite novi licenčni ključ.

2.Tijekom preuzimanja datoteka nadogradnje došlo je do pogreške – uzrok tome mogu biti neispravne postavke internetske veze. Preporučujemo da provjerite vezu s internetom (primjerice, otvaranjem nekih web stranica u web pregledniku). Ako se web stranica ne otvori, vjerojatno nije uspostavljena internetska veza ili na računalu postoje problemi s povezivošću. Ako nemate aktivnu internetsku vezu, provjerite to kod svoga davatelja internetskih usluga (ISP).

PAGE_UPDATE_03


important

Preporučujemo da ponovno pokrenete računalo nakon uspješne nadogradnje programa ESET NOD32 Antivirus na noviju verziju programa kako biste osigurali da su svi moduli programa ispravno nadograđeni. Nije potrebno ponovno pokretati računalo nakon redovitih nadogradnji modula.


note

Dodatne informacije potražite u Otklanjanje poteškoća za poruku „Nadogradnja modula nije uspjela”.