Šifrirani mrežni promet

Ako je računalo konfigurirano za SSL skeniranje protokola, prikazuje se dijaloški okvir s upitom o daljnjim akcijama u sljedeće dvije situacije:

Prvo, ako web stranica upotrebljava certifikat koji se ne može potvrditi ili neispravan certifikat, a ESET NOD32 Antivirus je konfiguriran da u takvim slučajevima pita korisnika (prema standardnim postavkama odabrana je opcija "da" za certifikate koji se ne mogu potvrditi i "ne" za neispravne certifikate), otvorit će se prozor u kojem će se zatražiti da dopustite ili blokirate vezu. Ako se certifikat ne nalazi u spremištu Trusted Root Certification Authorities store (TRCA), smatra se da nije vjerodostojan.

Drugo, ako je mogućnost Način filtriranja SSL protokola postavljena na Interaktivni način, otvorit će se dijaloški okvir za svaku web stranicu u kojem će se od vas zatražiti da odaberete mogućnost Skeniraj ili Ignoriraj za promet. Neke aplikacije provjeravaju je li njihov SSL promet promijenjen i je li ga netko pregledavao pa u takvim slučajevima ESET NOD32 Antivirus mora ignorirati taj promet da bi aplikacija nastavila raditi.


note

Ogledni primjeri

Sljedeći članci iz ESET-ove baze znanja možda će biti dostupni samo na engleskom jeziku:

Obavijesti o certifikatima u ESET-ovim Windows programima za kućnu upotrebu

„Šifrirani mrežni promet: certifikat nije vjerodostojan" prikazuje se prilikom posjećivanja web stranica

U oba slučaja korisnik može odabrati upamćivanje odabrane akcije. Spremljene akcije pohranjuju se na Popisu poznatih certifikata.