Dijagnostika

Dijagnostika omogućuje stvaranje slike stanja memorije u slučaju pada aplikacija za ESET procese (primjerice, ekrn). Ako dođe do pada aplikacije, generira se slika stanja memorije. To razvojnim programerima može pomoći ukloniti poteškoće i riješiti razne ESET NOD32 Antivirus probleme.

Kliknite padajući izbornik pored stavke Vrsta slike stanja memorije i odaberite jednu od tri dostupne opcije:

Odaberite Deaktiviraj da biste deaktivirali funkciju.

Mini – Bilježi najmanji skup korisnih informacija pomoću kojih bi se mogao prepoznati razlog neočekivanog pada aplikacije. Takva datoteka dumpa može biti korisna ako je prostor ograničen. No budući da sadrži ograničene informacije, pogreške koje nisu izravno uzrokovane nizom koji je bio pokrenut u vrijeme kada se problem pojavio možda se neće moći otkriti analizom takve datoteke.

Kompletan – Bilježi cjelokupan sadržaj sistemske memorije kada aplikacija neočekivano prestane s radom. Dump cijele memorije može sadržavati podatke iz procesa koji su bili pokrenuti prilikom prikupljanja dumpa memorije.

Ciljani direktorij – Direktorij u kojem će se tijekom pada sustava generirati sliku stanja memorije.

Otvori mapu dijagnostike – Kliknite Otvori da biste otvorili ovaj direktorij u novom prozoru Windows explorer.

Stvori dijagnostički dump – kliknite Stvori da biste stvorili dijagnostičke datoteke slike stanja memorije u ciljnom direktoriju.

Napredno vođenje dnevnika

Aktiviraj napredno vođenje dnevnika u marketinškim porukama – bilježi sve događaje povezane s marketinškim porukama unutar programa.

Aktiviraj napredno vođenje dnevnika skenera računala – Bilježi sve događaje koji se dogode tijekom skeniranja datoteka i mapa pomoću skeniranja računala.

Aktiviraj napredno vođenje dnevnika kontrole uređaja – Bilježi sve događaje koji se dogode u kontroli uređaja. To može pomoći razvojnim programerima u dijagnostici i otklanjanju problema povezanih s kontrolom uređaja.

Aktiviraj napredno vođenje dnevnika o programu Direct Cloud – bilježi sve događaje koji se dogode u programu ESET LiveGrid®. To može pomoći razvojnim programerima u dijagnostici i otklanjanju problema povezanih s programom ESET LiveGrid®.

Aktiviraj napredno vođenje dnevnika zaštite dokumenata – bilježi sve događaje koji se dogode u zaštiti dokumenata kako bi se omogućilo dijagnosticiranje i rješavanje problema.

Aktiviraj napredno vođenje dnevnika zaštite klijenta e-pošte – zabilježite sve događaje koji se dogode u zaštiti klijenta e-pošte i dodatku za klijent e-pošte kako biste dopustili dijagnosticiranje i rješavanje problema.

Aktiviraj napredno vođenje dnevnika za Kernel – bilježi sve događaje koji se događaju u usluzi ESET Kernel (ekrn).

Aktiviraj napredno vođenje dnevnika licenciranja – bilježi svu komunikaciju programa s ESET-ovim aktivacijskim ili ESET License Manager serverima.

Aktiviraj praćenje memorije – bilježi sve događaje koji razvojnim programerima pomažu pri dijagnosticiranju curenja memorije.

Aktiviraj napredno vođenje dnevnika operacijskog sustava – bilježi dodatne informacije o operacijskom sustavu kao što su pokrenuti procesi, aktivnost procesora i operacije diska. To razvojnim programerima može pomoći u dijagnostici i otklanjanju problema povezanih s ESET-ovim programom koji je pokrenut na vašem operacijskom sustavu.

Aktiviraj napredno vođenje dnevnika filtriranja protokola – Bilježi sve mrežne podatke koji prolaze kroz modul za filtriranje protokola u PCAP formatu kako bi se razvojnim programerima pomoglo u dijagnostici i otklanjanju problema povezanih s filtriranjem protokola.

Aktiviraj napredno vođenje dnevnika automatskih poruka – bilježi sve događaje koji se događaju tijekom slanja automatskih poruka.

Aktiviraj napredno vođenje dnevnika rezidentne zaštite sistemskih datoteka – bilježi sve događaje koji se događaju tijekom skeniranja datoteka i mapa s pomoću rezidentne zaštite sistemskih datoteka.

Aktiviraj napredno vođenje dnevnika modula za nadogradnju – Bilježi sve događaje do kojih dolazi tijekom nadogradnje. To može pomoći razvojnim programerima u dijagnostici i otklanjaju problema povezanih s modulom za nadogradnju.

Dnevnici se nalaze u mapi C:\ProgramData\ESET\ESET Security\Diagnostics\.