Proxy server

U velikim lokalnim mrežama (LAN-ovima) veza računala s internetom može se ostvariti posredstvom proxy servera. Da bi se koristila ta konfiguracija, moraju biti definirane sljedeće postavke. U suprotnom se program neće moći automatski aktualizirati. U programu ESET NOD32 Antivirus proxy server može se postaviti u dva različita odjeljka stabla naprednog podešavanja.

Postavke proxy servera mogu se prvo konfigurirati u Naprednom podešavanju pod Alati > Proxy server. Određivanjem proxy servera na toj razini definiraju se globalne postavke proxy servera za cijeli program ESET NOD32 Antivirus. Parametre koji se tu nalaze koristit će svi moduli kojima je potrebna internetska veza.

Da biste odredili postavke proxy servera za tu razinu, odaberite potvrdni okvir Koristi proxy server i zatim unesite adresu proxy servera u polje Proxy server, zajedno s brojem porta proxy servera.

Ako je za komunikaciju s proxy serverom potrebna prijava, odaberite potvrdni okvir Proxy server zahtijeva prijavu i u odgovarajuća polja unesite valjano korisničko ime i lozinku. Kliknite Otkrij proxy server da biste automatski prepoznali i ispunili postavke proxy servera. Kopirat će se parametri navedeni u internetskim opcijama preglednika Internet Explorer ili Google Chrome.


note

Korisničko ime i lozinku morate ručno unijeti u postavke proxy servera.

Upotrijebi izravnu vezu ako nije dostupan proxy – ako je ESET NOD32 Antivirus konfiguriran za povezivanje putem proxyja, a proxy nije dostupan, program ESET NOD32 Antivirus zaobići će ga i komunicirati izravno s ESET-ovim serverima.

Postavke proxy servera moguće je uspostaviti i putem naprednog podešavanja nadogradnje (Napredno podešavanje > Nadogradnja > Profili > Nadogradnje > Opcije povezivanja odabirom opcije Veza putem proxy servera s padajućeg izbornika Proxy način rada). Ta postavka primjenjuje se na dani profil nadogradnje i preporučuje se za prijenosna računala koja često s različitih lokacija primaju nadogradnje virusnih potpisa. Dodatne informacije o toj postavci potražite u odjeljku Napredno podešavanje nadogradnje.

CONFIG_PROXY_SERVER