Stavke izuzete iz određivanja performansi

Stavke izuzete iz određivanja performansi omogućavaju da izuzmete datoteke ili fascikle iz skeniranja.

Da biste bili sigurni da su svi objekti skenirani u potrazi za pretnjama, preporučujemo da kreirate izuzetke samo kada je to zaista neophodno. Međutim, postoje situacije kada je možda potrebno da se objekat izuzme, na primer, veliki unosi u bazu podataka koji bi usporili računar tokom skeniranja ili softver koji nije usaglašen sa skeniranjem.

Datoteke i fascikle koje treba izuzeti iz skeniranja možete da dodate na listu izuzetaka ako izaberete stavke Napredno podešavanje (F5) > Mašina za otkrivanje > Izuzeci > Izuzeci iz određivanja performansi > Uredi.

note

Napomena

Nemojte da mešate sa izuzimanjem otkrivenih stavki, izuzetim oznakama tipova datoteka, HIPS izuzecima ili izuzetim procesima.

Da biste izuzeli objekat iz skeniranja (putanja: datoteka ili fascikla), izaberite opciju Dodaj i unesite putanju do objekta ili ga izaberite u strukturi stabla.

CONFIG_EXCLUDE_PERFORMANCE

note

NAPOMENA

Modul za zaštitu sistema datoteka u realnom vremenu i skeniranje računara neće otkriti pretnju unutar datoteke ako ona ispunjava kriterijume za izuzimanje iz skeniranja.

Kontrolni elementi

Dodaj – Izuzima objekte iz otkrivanja.

Uredi – Omogućava vam da uredite izabrane stavke.

Izbriši – Uklanja izabrane stavke (CTRL + klik da biste izabrali više stavki).