Bezbednosni izveštaj

Ova funkcija pruža pregled statistike za sledeće kategorije:

Blokirane veb stranice – Prikazuje broj blokiranih veb stranica (URL adresa na crnoj listi zbog potencijalno neželjenih aplikacija, phishinga, hakovanog rutera, IP adrese ili sertifikata).

Otkriveni zaraženi objekti e-pošte – Prikazuje broj otkrivenih zaraženih objekata e-pošte.

Otkrivene potencijalno neželjene aplikacije – Prikazuje broj potencijalno neželjenih aplikacija (PUA).

Provereni dokumenti – Prikazuje broj skeniranih objekata dokumenata.

Skenirane aplikacije – Prikazuje broj skeniranih izvršnih objekata.

Drugi provereni objekti – Prikazuje broj drugih skeniranih objekata.

Skenirani objekti veb stranica – Prikazuje broj skeniranih objekata veb stranica.

Skenirani objekti e-pošte – Prikazuje broj skeniranih objekata e-pošte.

 

Redosled ovih kategorija se zasniva na numeričkoj vrednosti od najviše ka najnižoj. Kategorije sa nultom vrednošću se ne prikazuju. Kliknite na „Prikaži više“ da biste proširili i prikazali skrivene kategorije.

Ispod kategorija, možete da vidite stvarnu situaciju sa virusima na mapi sveta. Prisustvo virusa u svakoj zemlji je označeno bojom (što je tamnija boja, to je veći broj). Zemlje bez podataka su označene sivom bojom. Postavite pokazivač miša iznad zemlje da bi se prikazali podaci za izabranu zemlju. Možete da izaberete određeni kontinent i on će se automatski uvećati.

Kada se funkcija aktivira, više se ne prikazuje kao nefunkcionalna u bezbednosnom izveštaju.

Klikom na zupčanikGEAR u gornjem desnom uglu možete da aktivirate/deaktivirate obaveštenja bezbednosnog izveštaja ili izaberete da se podaci prikazuju za poslednjih 30 dana ili od aktiviranja proizvoda. Ako je ESET NOD32 Antivirus instaliran kraće od 30 dana, onda može da se izabere samo broj dana od instalacije. Period od 30 dana je podešen podrazumevano.

PAGE_SECURITY_REPORT

Opcija Resetuj podatke briše svu statistiku i uklanja postojeće podatke za bezbednosni izveštaj. Ova akcija mora da se potvrdi, osim u slučaju kada poništite izbor opcije Pitaj me pre uspostavljanja početnih vrednosti statistike u meniju Napredno podešavanje > Korisnički interfejs > Okviri sa upozorenjima i porukama > Poruke potvrde.