ESET LiveGrid®

A ThreatSense.Net® korszerű korai riasztási rendszeren alapuló ESET LiveGrid® felhasználja és az ESET víruslaborjába küldi az ESET felhasználói által szerte a világból beküldött adatokat. A gyanús minták és metaadatok biztosításával a ESET LiveGrid® lehetővé teszi, hogy azonnal választ adjunk ügyfeleink igényeire, és biztosítsuk az ESET hatékonyságát a legújabb kártevőkkel szemben. Az ESET kártevőkutatói az adatokat használva állítják össze a globális kártevők természetét és körét tartalmazó pontos képet, amely hozzásegít bennünket ahhoz, hogy a megfelelő célokra összpontosítsunk. Az ESET LiveGrid® adatai fontos szerepet játszanak automatizált folyamataink prioritásának felállításában.

A technológia által megvalósított megbízhatósági rendszerrel emellett fokozható a kártevőirtó szoftvereink általános hatékonysága. Amikor egy végrehajtható vagy tömörített fájl áll vizsgálat alatt a felhasználó rendszerében, először annak kivonatcímkéjét hasonlítja össze az engedélyezett és a tiltólistán szereplő elemek adatbázisával. Ha a kivonatcímke megtalálható az engedélyezőlistán, a megvizsgált fájl tisztának tekinthető, és a jövőbeli ellenőrzések alóli kivételként jelölhető meg. Ha a tiltólistán szerepel, a kártevő jellegétől függően a megfelelő műveleteket végzi el a rendszer. Ha nem található egyezés, a fájl alapos vizsgálaton megy keresztül. Az ellenőrzés eredményétől függően a fájlok besorolása lehet kártevő és nem kártevő. Ez a megoldás határozottan jó hatással van az ellenőrzés teljesítményére.

A megbízhatósági rendszer hatékonyan felismeri a kártevőmintákat még azt megelőzően, hogy vírusdefinícióik a vírusdefiníciós adatbázison keresztül a felhasználó számítógépére kerülnek (amely naponta többször is megtörténik).