Skydd mot nätfiske

Termen nätfiske står för en kriminell verksamhet som använder social ingenjörskonst (manipulation av användare för att komma åt deras konfidentiella information). Nätfiske används ofta för att få tillgång till känsliga uppgifter som bankkonton, kreditkortsnummer, PIN-koder eller användarnamn och lösenord.

Vi rekommenderar att du låter Skydd mot nätfiske vara markerat. Alla potentiella nätfiskeattacker som kommer från webbplatser eller domäner visas i ett meddelande som informerar dig om attacken.

Skydd mot nätfiske integreras med de flesta vanliga webbläsare för Android OS, inklusive Chrome och standardwebbläsare som är förinstallerade i Android-enheter (kallas vanligen Internet eller Webbläsare). Andra webbläsare kan listas som oskyddade eftersom skyddet mot nätfiske inte kan integreras tillräckligt i dem. Om du vill använda funktionerna i skyddet mot nätfiske fullt ut bör webbläsare som inte stöds ej heller användas.

Förbättra funktionaliteten – ESET Smart TV Security varnar om skyddet mot nätfiske kräver att du godkänner ytterligare behörigheter i Android OS. Tryck på Tillåt för att öppna systemets åtkomstinställningar och se igenom de tillgängliga alternativen för att ge stöd åt fler webbläsare och aktivera skydd när du surfar i privatläge. Om du inte vill att detta ska rapporteras som ett problem trycker du på Ignorera det här problemet (rekommenderas ej).