Geavanceerde instellingen

Geplande scan

U kunt een scan plannen om deze op bepaalde dagen van de week te laten uitvoeren. De scan wordt dan elke week herhaald op de dagen die u hebt geselecteerd. Een wekelijkse scan plannen:

1.Klik op Geplande scan in de optieGeavanceerde instellingen

2.Klik op Inschakelen

3.Selecteer uw scaninterval door te klikken op de dagen dat u de scan uitgevoerd wilt hebben en de tijd te selecteren waarop de scan moet worden uitgevoerd.

4.Klik op Bijwerken

De geplande scan wordt zelfs uitgevoerd wanneer het apparaat in de stand-bymodus staat.

Real-timebeveiliging

De real-timescanner wordt automatisch gestart bij het opstarten van het systeem en scant dan de bestanden waarmee u op dat moment werkt. De map Download en geïnstalleerde of bijgewerkte toepassingen worden automatisch gescand.

ESET LiveGrid-reputatiesysteem

ESET LiveGrid is een preventief systeem dat is ontworpen om uw apparaat een extra beveiligingsniveau te bieden. Hiermee worden de programma's en processen die op uw systeem worden uitgevoerd, continu gecontroleerd aan de hand van de nieuwste informatie van miljoenen ESET-gebruikers wereldwijd. Hierdoor kunnen wij alle ESET-gebruikers een betere en nauwkeurigere proactieve bescherming en hogere scansnelheden bieden. We raden aan om deze functie in te schakelen.

ESET LiveGrid-feedbacksysteem

Hiermee kunnen wij anonieme statistieken, crashrapporten en diagnostische gegevens over verdachte objecten verzamelen. Deze gegevens verwerken wij automatisch om het detectiemechanisme in ons cloudsysteem te ontwikkelen.

Potentieel ongewenste toepassingen detecteren

Een potentieel ongewenste toepassing is een programma waarin zich adware bevindt, dat werkbalken installeert, uw zoekresultaten volgt of andere onduidelijke bedoelingen heeft. Er kunnen zich situaties voordoen waarin u van mening bent dat de voordelen van de potentieel ongewenste toepassing opwegen tegen de risico's ervan. ESET geeft om deze reden dergelijke toepassingen een lagere risicocategorie in vergelijking tot andere typen schadelijke software.

Potentieel onveilige toepassingen detecteren

Er zijn veel legitieme toepassingen die zijn bedoeld om het beheer van apparaten in een netwerk te vereenvoudigen. In de verkeerde handen kunnen deze programma's echter worden misbruikt om schadelijke praktijken uit te oefenen. Schakel de optie Potentieel onveilige toepassingen detecteren in om op deze typen toepassingen te controleren en ze desgewenst te blokkeren. Potentieel onveilige toepassingen is de classificatie die wordt gebruikt voor commerciële, legitieme software. Deze classificatie omvat hulpprogramma's voor externe toegang, toepassingen voor het kraken van wachtwoorden en keyloggers.

Scanniveau

Er zijn twee scanniveaus om uit te kiezen:

Smart: bij een Smart scan worden geïnstalleerde toepassingen gescand, evenals DEX-bestanden (uitvoerbare bestanden voor het Android-besturingssysteem), SO-bestanden (bibliotheken), archieven met een maximale scandiepte van 3 geneste archieven en de inhoud van SD-kaarten.

Dieptescan: bij een Dieptescan worden alle bestandstypen gescand, ongeacht de extensie ervan, in zowel het interne geheugen als op de SD-kaart.