ESET Online súgó

Keresés Magyar
Válassza ki a témakört

Adathalászat elleni védelem

Az adathalászat kifejezés olyan bűnözői tevékenységet jelent, amely pszichológiai manipulációt alkalmaz (vagyis bizalmas információk kiszolgáltatására veszi rá a felhasználót). Az adathalászattal megszerezni kívánt bizalmas adatok közé tartoznak többek között bankszámlaszámok, hitelkártyaszámok, PIN-kódok, illetve felhasználónevek és jelszók.

Javasoljuk, hogy tartsa bekapcsolva az Adathalászat elleni védelem funkciót. A webhelyekről vagy tartományokból érkező összes potenciális adathalászati támadás megjelenik egy értesítésben, amely a megkísérelt támadásról tájékoztatja.

Az Adathalászat elleni védelem az Android operációs rendszerben legelterjedtebb böngészők – a Chrome, valamint az androidos készülékeken előre telepített (általában Internet vagy Böngésző nevű) böngésző – részét képezi. A többi böngésző nem védettként szerepelhet a listában, mivel nem biztosítják az Adathalászat elleni védelem megfelelő integrációját. Az Adathalászat elleni védelem funkció teljes kihasználásához javasoljuk, hogy ne használjon nem támogatott webböngészőket.

 

Funkció javítása – az ESET Smart TV Security figyelmeztetést jelenít meg, ha az Android operációs rendszerben további engedélyeket kell adnia az Adathalászat elleni védelem számára. Az Engedélyezés elemre koppintva nyissa meg a rendszer akadálymentesítési beállításait, és vegye számításba a rendelkezésre álló lehetőségeket, hogy támogatást nyújtson több böngészőnek, és engedélyezze a védelmet a privát (inkognitó) módban történő böngészéskor. Ha ezt nem szeretné problémaként jelenteni, koppintson A hiba mellőzése (nem javasolt) elemre.