ESET-online-ohje

Hae Suomi
Valitse aihe

Tietojenkalastelusuojaus

Käsitteellä tietojenkalastelu tarkoitetaan rikollista toimintaa, jossa käytetään hyväksi sosiaalista manipulointia (käyttäjän manipulointia luottamuksellisten tietojen saamiseksi). Tietojenkalastelulla pyritään usein hankkimaan pääsy arkaluonteisiin tietoihin kuten pankkitilinumeroihin, luottokorttinumeroihin, PIN-koodeihin tai käyttäjänimiin ja salasanoihin.

On suositeltavaa jättää tietojenkalastelusuojaus käyttöön. Kaikki sivustoista tai toimialueilta tulevat mahdolliset tietojenkalasteluhyökkäykset estetään ja hyökkäysyrityksestä annetaan ilmoitus.

Tietojenkalastelusuojaus integroituu yleisimpiin Android-verkkoselaimiin – mukaan lukien Chrome ja Android-laitteisiin valmiiksi asennetut perusselaimet (joiden nimi käyttöjärjestelmässä on yleensä Internet tai Browser). Muut selaimet saatetaan merkitä Suojaamaton-määrityksellä, koska niissä ei ole riittävää tietojenkalastelusuojauksen integrointia. Tietojenkalastelusuojauksen toiminnot toimivat parhaiten, kun käytät tuettuja selaimia.

 

Paranna toimintoja – ESET Smart TV Security varoittaa, jos tietojenkalastelusuojaus edellyttää lisäoikeuksien myöntämistä Android-käyttöjärjestelmälle. Avaa järjestelmän käyttöoikeusasetukset napauttamalla Salli-vaihtoehtoa ja harkitse vaihtoehtoja, joilla selaintukea voi laajentaa ja suojauksen voi ottaa käyttöön yksityisessä tilassa (incognito) selattaessa. Jos et halua ilmoittaa tästä ongelmasta, napauta vaihtoehtoa Ohita tämä ongelma (ei suositella).