ESET-ova online pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite kategoriju
Odaberite temu

Kada početi upotrebljavati Mirror Tool

Ako imate izvanmrežno okruženje, što znači da se računala na vašoj mreži ne povezuju s internetom dulje vrijeme (više mjeseci ili godinu dana), mirror alat (dostupno za Windows i Linux) predstavlja jedini način za distribuciju nadogradnji modula programa jer preuzima sve dostupne nadogradnje razine i nano nadogradnje prilikom svakog novog zahtjeva za nadogradnju ako je dostupna nova nadogradnja.


note

Pročitajte ovaj članak u bazi znanja da biste podesili ulančavanje mirror alata (konfiguriranje mirror alata da preuzima nadogradnje od drugog mirror alata).

Glavna razlika između HTTP proxyja ESET Bridge i mirror alata sastoji se u tome što ESET Bridge HTTP proxy preuzima samo one nadogradnje koje nedostaju (primjerice nano nadogradnja 3), dok Mirror Tool preuzima sve dostupne nadogradnje razine i nano nadogradnje (ili samo nadogradnje razine ako je tako navedeno), neovisno o tome koja nadogradnja nedostaje određenom modulu programa.


note

Prenošenje nadogradnji nije dostupno uz mirror alat. Preporučujemo da radije nadogradite putem HTTP proxyja ESET Bridge radi nadogradnje s mirrora kad god je to moguće. Odaberite ovu opciju čak i ako je računalo izvan mreže, ali ima pristup drugom računalu koje je povezano s internetom i može pokrenuti HTTP proxy ESET Bridge za predmemoriranje datoteka za nadogradnju.

Na istoj mreži od 1.000 računala testirali smo mirror alat umjesto ESET Bridge HTTP proxyja. Analiza je pokazala da se u mjesec dana preuzelo 5500 MB nadogradnja. Veličina preuzetih nadogradnji nije se povećala dodavanjem više računala na mrežu. To još uvijek predstavlja veliko smanjenje opterećenja u usporedbi s konfiguracijom u kojoj se klijenti izravno povezuju s internetom, no poboljšanje performansi nije toliko značajno kao kad se upotrebljava HTTP proxy.

Br. računala u korporativnoj mreži

25

36

50

100

500

1.000

Izravna internetska veza (MB/mjesec)

375

900

1.250

2.500

12.500

25.000

Mirror alat (MB/mjesec)

5.500

5.500

5.500

5.500

5.500

5.500


note

Čak i ako se na mreži nalazi više od 1.000 računala, iskorištena propusnost za nadogradnje ne bi se značajno povećala upotrebom HTTP proxyja ESET Bridge ili mirror alata.