ESET-ova online pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite kategoriju
Odaberite temu

Upravljanje mobilnim uređajima


warning

Trajanje komponente upravljanja mobilnim uređajima/konektora (MDM/MDC) (samo lokalno) programa ESET PROTECT istječe u siječnju 2024. Pročitajte više. Preporučujemo da migrirate u MDM u oblaku.

Dijagram u nastavku prikazuje komunikaciju između komponenti programa ESET PROTECT i mobilnog uređaja:

MDM

Kliknite da biste vidjeli veću sliku


note

Sigurnosna preporuka za MDM: Za MDM server uređaja potreban je internetski pristup. Preporučujemo da MDM server uređaj bude iza firewalla i da su otvoreni samo potrebni portovi za MDM. Možete i instalirati IDS/IPS kako biste nadzirali mrežu radi anomalija.


Mobile Device Connector (MDC) je komponenta programa ESET PROTECT koja omogućava upravljanje mobilnim uređajima pomoću programa ESET PROTECT On-Prem i pritom vam dopušta upravljanje mobilnim uređajima sa sustavima Android i iOS i primjenu mobilne sigurnosti.

MDC pruža rješenje bez agenta kada agenti nisu pokrenuti izravno na mobilnim uređajima (kako bi se uštedjela baterija i performanse mobilnog uređaja). MDC služi kao server tih virtualnih agenata. MDC pohranjuje podatke za mobilni uređaj / s mobilnog uređaja u svojoj namjenskoj SQL bazi podataka.

Potreban je HTTPS certifikat za autorizaciju komunikacije između mobilnog uređaja i MDC-a. Za autorizaciju komunikacije između ESET PROTECT servera i MDC-a upotrebljava se certifikat proxyja.

Za upravljanje uređajima tvrtke Apple je potrebno ispuniti dodatne zahtjeve. Za upotrebu ESET PROTECT MDC-a za upravljanje uređajima sa sustavom iOS potreban je certifikat usluge Apple Push Notification Service. Servis APN omogućuje ESET MDC-u da sigurno komunicira s mobilnim uređajima tvrtke Apple. Taj certifikat mora izravno potpisati Apple (pomoću portala Apple Push Certificates Portal) i potrebno ga je isporučiti MDC-u putem pravila. Prema tome, uređaji sa sustavom iOS će se možda prijaviti u ESET PROTECT MDC.

Apple Business Manager (ABM) je dostupan u određenim državama. ABM je novi moćni način za prijavu poslovnih uređaja sa sustavom iOS. Pomoću ABM-a možete automatski prijaviti uređaje na MDC bez izravnog kontakta s uređajem i uz minimalnu korisničku interakciju. ABM značajno proširuje mogućnosti iOS MDM-a i omogućuje potpunu prilagodbu postavki uređaja.

Nakon uspješne instalacije i podešavanja usluge Mobile Device Connector, mobilni uređaji mogu se prijaviti. Nakon uspješne prijave mobilnim uređajem može se upravljati s ESET PROTECT web konzole.