ESET-ova online pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite kategoriju
Odaberite temu

ESET PROTECT Web-konzola

ESET PROTECT Web konzola glavno je sučelje za komunikaciju s ESET PROTECT serverom. Ona je neka vrsta upravljačke ploče, središnje mjesto s kojeg možete upravljati svim sigurnosnim rješenjima tvrtke ESET. Utemeljena je na webu i možete joj pristupiti putem preglednika (pogledajte odjeljak Podržani web-preglednici) s bilo kojeg mjesta i bilo kojeg uređaja koji ima pristup internetu. Kada se prvi put prijavite na web konzolu, pojavit će se ESET PROTECT On-PremObilazak programa .

U standardnom rasporedu ESET PROTECT web konzole:

Trenutačni korisnik uvijek se prikazuje u gornjem desnom kutu, gdje se odbrojava i vrijeme do isteka sesije tog korisnika. U svakom trenutku možete kliknuti opciju Odjava da biste se odjavili. Čim sesija istekne (zbog neaktivnosti korisnika), morate se ponovno prijaviti. Kliknite svoje korisničko ime u gornjem desnom kutu web-konzole ESET PROTECT da biste promijenili Korisničke postavke.

Glavni izbornik je dostupan s lijeve strane u svakom trenutku, osim kada se upotrebljava čarobnjak. Kliknite expand_menu da biste proširili izbornik s lijeve strane zaslona. Možete ga sažeti klikom opcije collapse_menu Sažmi.

Ako vam je potrebna pomoć u radu s programom ESET PROTECT On-Prem, kliknite Pomoć information u gornjem desnom kutu pa klikniteTrenutačna tema – Pomoć. Prikazat će se prozor pomoći za trenutnu stranicu. Kliknite Pomoć > O programu da biste vidjeli verziju programa ESET PROTECT On-Prem i druge pojedinosti.

Na vrhu ESET PROTECT web konzole možete se koristiti alatom Pretraživanje. U polje za pretraživanje upišite najmanje 3, a najviše 30 znakova da biste pretražili sljedeće kategorije: Naziv računala, Opis računala, IP adresa računala, Naziv statičke grupe, Uzrok prijetnje, Korisnici računala, Ime izvornog korisnika i Ime domenskog korisnika. U svakoj kategoriji možete pronaći najviše 3 rezultata. Kliknite rezultat da biste vidjeli detalje, a zatim kliknite Svi rezultati da biste pogledali određeni odjeljak web konzole s primijenjenim filtrom kategorije.

Kliknite gumb Brzi linkovi za prikaz izbornika:

Brzi linkovi

Postavi računala

Dodaj računalo

Dodaj mobilni uređaj

Instaliraj agent

Dodaj korisnika računala

 

Upravljaj računalima

Stvori zadatak klijenta

Stvori novo pravilo

Dodijeli pravilo

 

Pregledaj status

Generiraj izvješće

Komponente servera

 

U gornjem lijevom dijelu zaslona pored naziva ESET PROTECT On-Prem možete pronaći ikonu za navigaciju programom product_navigate koja vam pomaže u kretanju između programa ESET PROTECT On-Prem i drugih programa: ESET Inspect On-Prem, ESET Business Account, ESET MSP Administrator  (Možete vidjeti određene proizvode ovisno o licenci i pravima pristupa)

Ikona zupčanika gear_icon uvijek označava kontekstni izbornik.

Kliknite update_default Osvježi da biste ponovno učitali / osvježili prikazane informacije.

Gumbi na dnu stranice jedinstveni su za svaki odjeljak i funkciju, a detaljno su opisanu u pripadajućim poglavljima.

ESET PROTECT Web konzola obavještava administratora o nadograđenim licenčnim ugovorima za krajnjeg korisnika upravljanih ESET-ovih sigurnosnih programa

Kliknite logotip ESET PROTECT On-Prem da biste otvorili zaslon Upravljačka ploča.

dashboard

Pregled statusa pokazuje vam kako možete maksimalno iskoristiti ESET PROTECT On-Prem. Provest će vas kroz preporučene korake.

fs_getting_to_know_status_overview

Zasloni sa stablima imaju posebne kontrole. Sȃmo stablo nalazi se na lijevoj strani zajedno s radnjama navedenim u nastavku. Kliknite stavku sa stabla da biste prikazali opcije.

Tablice omogućuju individualno ili grupno (ako je odabrano više redaka) upravljanje jedinicama iz redaka. Kliknite redak da biste prikazali opcije za jedinice u njemu. Podaci u tablicama mogu se filtrirati i sortirati.

computer_new_task

Objekte možete uređivati pomoću ESET PROTECT On-Prem čarobnjaka. Svim čarobnjacima zajednička su određena radna načela:

Koraci su okomito usmjereni od vrha prema dnu.

U svakom trenutku možete se vratiti na bilo koji korak

Obavezne postavke su uvijek označene crvenim uskličnikom pored odjeljka i pripadajućih postavki.

Neispravno uneseni podaci označavaju se nakon prebacivanja pokazivača u novo polje, a označava se i korak čarobnjaka koji sadrži neispravne podatke

Opcija Završi nije dostupna dok nisu ispravni svi uneseni podaci.

fs_getting_to_know_web_console_wizard