Ηλεκτρονική βοήθεια ESET

Αναζήτηση Ελληνικά
Επιλέξτε την κατηγορία
Επιλέξτε το θέμα

Διαχείριση κινητών συσκευών


warning

Το στοιχείο Διαχείριση/Σύνδεση κινητών συσκευών (Διαχείριση κινητών συσκευών/MDC) του ESET PROTECT (μόνο εσωτερικής εγκατάστασης) φτάνει στο τέλος του κύκλου ζωής τον Ιανουάριο του 2024. Διαβάστε περισσότερα. Συνιστάται η μετεγκατάσταση στο cloud διαχείρισης κινητών συσκευών.

Το παρακάτω διάγραμμα δείχνει την επικοινωνία μεταξύ των στοιχείων του ESET PROTECT και μιας κινητής συσκευής:

MDM

Κάντε κλικ για να δείτε την εικόνα σε μεγαλύτερο μέγεθος


note

Πρόταση ασφάλειας για MDM: Η κεντρική συσκευή MDM απαιτεί πρόσβαση στο Internet. Συνιστάται η κεντρική συσκευή MDM να προστατεύεται από firewall και να είναι ανοιχτές μόνο οι απαιτούμενες θύρες για το MDM. Επίσης, μπορείτε να αναπτύξετε ένα IDS/IPS για να παρακολουθείτε το δίκτυο για ανωμαλίες.


Η Σύνδεση κινητών συσκευών (MDC) είναι ένα στοιχείο του ESET PROTECT που σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε κινητές συσκευές με το ESET PROTECT On-Prem, επιτρέποντας τη διαχείριση κινητών συσκευών Android και iOS καθώς και της ασφάλειας κινητών συσκευών.

Το MDC παρέχει μια λύση χωρίς φορέα, όπου οι Φορείς δεν εκτελούνται απευθείας στις κινητές συσκευές (για εξοικονόμηση μπαταρίας και επιδόσεων στην κινητή συσκευή). Το MDC λειτουργεί ως κεντρικός υπολογιστής αυτών των εικονικών φορέων. Το MDC αποθηκεύει δεδομένα για/από κινητές συσκευές στην αποκλειστική βάση δεδομένων SQL που διαθέτει.

Το πιστοποιητικό HTTPS απαιτείται για τον έλεγχο ταυτότητας της επικοινωνίας μεταξύ της κινητής συσκευής και του MDC. Για έλεγχο ταυτότητας της επικοινωνίας μεταξύ του διακομιστή ESET PROTECT και του MDC, χρησιμοποιείται πιστοποιητικό διακομιστή μεσολάβησης.

Υπάρχουν ορισμένες πρόσθετες απαιτήσεις για τη διαχείριση συσκευών Apple. Η χρήση του ESET PROTECT MDC για τη διαχείριση συσκευών iOS απαιτεί πιστοποιητικό υπηρεσίας Apple Push Notification service. Η υπηρεσία APN επιτρέπει στο ESET MDC να επικοινωνεί με ασφάλεια με τις κινητές συσκευές Apple. Αυτό το πιστοποιητικό πρέπει να υπογράφεται απευθείας από την Apple (χρησιμοποιώντας την πύλη πιστοποιητικών Apple Push Certificates Portal) και να παραδίδεται στο MDC μέσω πολιτικής. Στη συνέχεια, μπορείτε να εγγράψετε τις συσκευές iOS στο ESET PROTECT MDC.

Σε ορισμένες χώρες, είναι διαθέσιμο το Apple Business Manager (ABM). Το ABM είναι μια νέα ισχυρή μέθοδος εγγραφής εταιρικών συσκευών iOS. Με το ABM μπορείτε να εγγράψετε συσκευές αυτόματα στο MDC χωρίς να απαιτείται άμεση επαφή με τη συσκευή και με ελάχιστη αλληλεπίδραση από το χρήστη. Το ABM επεκτείνει δραματικά τις δυνατότητες του iOS MDM και επιτρέπει πλήρη προσαρμογή της ρύθμισης της συσκευής.

Μετά από επιτυχημένη εγκατάσταση και ρύθμιση της Σύνδεσης κινητών συσκευών, μπορείτε να εγγράψετε τις κινητές συσκευές. Μετά από επιτυχημένη εγγραφή, μπορείτε να διαχειριστείτε την κινητή συσκευή από την Κονσόλα διαδικτύου ESET PROTECT.