ESET-ova online pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite kategoriju
Odaberite temu

Otklanjanje poteškoća – web-konzola

Tablica u nastavku dat će vam uvid u najčešće poruke i statuse pogrešaka prijave na web konzolu, njihovo značenje i neke dodatne korake za otklanjanje poteškoća:

Poruka o pogrešci

Mogući uzroci

validation-status-icon-error Prijava nije uspjela: Korisničko ime ili lozinka nisu ispravni

Provjerite jeste li točno upisali korisničko ime i lozinku. Lozinku ESET PROTECT web konzole možete ponovno postaviti.

validation-status-icon-error Prijava nije uspjela: Povezivanje nije uspjelo uz stanje „Nije povezano”

Provjerite rade li servis ESET PROTECT servera i vaš servis baze podataka. Pogledajte naš članak iz baze znanja za detaljne upute.

validation-status-icon-error Prijava nije uspjela: Korisnik je blokiran. Pokušajte ponovno kasnije.

Nakon 10 neuspješnih pokušaja prijave s iste IP adrese (na primjer, zbog upotrebe netočnih korisničkih podataka za prijavu), daljnji pokušaji prijave s te IP adrese su privremeno blokirani. Nakon 10 minuta prijavite se pomoću ispravnih korisničkih podataka.

validation-status-icon-error Prijava nije uspjela: Komunikacijska pogreška

Provjerite je li servis ESET PROTECT servera pokrenut i radi li servis Apache Tomcat ispravno. Pregledajte dnevnike za Apache Tomcat. Više informacija o ovom problemu potražite u članku u bazi znanja.

validation-status-icon-error Prijava nije uspjela: Došlo je do isteka vremena povezivanja

Provjerite mrežnu vezu i postavke firewalla da biste provjerili može li ESET PROTECT web konzola pristupiti ESET PROTECT serveru. Moguće je i da je ESET PROTECT server preopterećen, pokušajte ga ponovno pokrenuti. Do ovog problema može doći i ako se koristite različitim verzijama ESET PROTECT web konzole i ERA ESET PROTECT servera.

validation-status-icon-error Prijava nije uspjela: Korisniku nisu dodijeljena prava pristupa

Korisnik nema dodijeljenih prava za pristup. Prijavite se kao administrator i uredite korisnički račun tako da ima dodijeljen najmanje jedan skup dopuštenja.

validation-status-icon-error Prijava nije uspjela: Pogreška analiziranja odgovora

Vaša verzija web konzole i ESET PROTECT servera nisu kompatibilne. To se može dogoditi tijekom ili nakon nadogradnje komponenti. Ako se problem nastavi, ručno instalirajte točnu verziju web konzole.

validation-status-icon-warning Upotrebljavate nešifriranu vezu! Konfigurirajte web-server tako da upotrebljava HTTPS

Iz sigurnosnih razloga preporučujemo da postavite ESET PROTECT web konzolu tako da se koristi HTTPS-om.

JavaScript je deaktiviran. Aktivirajte JavaScript u svom pregledniku.

Aktivirajte JavaScript ili nadogradite svoj web preglednik.

SEC_ERROR_INADEQUATE_KEY_USAGE (samo Mozilla Firefox).

Mozilla Firefox ima oštećeno spremište certifikata.

Pogreška

Mogući uzroci

Ne prikazuje se zaslon za prijavu ili se zaslon za prijavu naizgled neprestano učitava.

Ponovno pokrenite ESET PROTECT Server servis. Nakon ponovnog pokretanja servisa ESET PROTECT Server ponovno pokrenite servis Apache Tomcat. Nakon toga uspješno će se učitati zaslon za prijavu ESET PROTECT web-konzole. Pročitajte i naš članak u bazi znanja.

Ako Apache Tomcat ne može izdvojiti sadržaj iz era.war datoteke, a web konzola nije dostupna, slijedite korake iz članka u bazi znanja.

Nedostaje tekst iz kontekstnog izbornika i izbornika Brzi linkovi na ESET PROTECT web konzoli.

Problem je možda uzrokovala ekstenzija preglednika koja blokira oglase. Da biste riješili problem, deaktivirajte ekstenziju preglednika koja blokira oglase za stranicu ESET PROTECT web konzole.

Nakon prijave web konzola ne prikazuje se ispravno (nedostaju elementi itd.).

Provjerite upotrebljavate li podržani web preglednik.

Nakon prijave ne učitavaju se neki zasloni web konzole.

Ako se neki zasloni ESET PROTECT web konzole (npr. računala) ne učitavaju, otvorite Tomcat9w.exe datoteku koja se nalazi u mapi C:\Program Files\Apache Software Foundation\[Tomcat ]\

Na kartici Općenito kliknite Prekini da biste zaustavili Apache Tomcat servis.

Odaberite karticu Java i dodajte sljedeći kod u stavku Java Options:
-Duser.country=US
-Duser.language=en

Na kartici Općenito kliknite Pokreni da biste pokrenuli Apache Tomcat servis.

Web konzoli treba puno vremena za učitavanje. Prilikom učitavanja velikog broja objekata konzola se ruši.

Za web konzolu potrebna je dodatna memorija prilikom rukovanja velikim skupovima objekata. Korporativne postavke potražite u web konzoli.

Neki zasloni u web konzoli se ne učitavaju ispravno i prikazuje se pogreška. Na primjer, prilikom uređivanja pravila vidite pogrešku: "ERROR WHILE INITIALIZING CONFIGURATION EDITOR.: (TYPEERROR) : ((INTERMEDIATE VALUE)(INTERMEDIATE VALUE) , K).INITCONFIGEDITOR IS NOT A FUNCTION"

Taj se problem javlja ako koristite obrnuti proxy koji sprječava učitavanje modula nekih web konzola. URL nizovi za module pojedinačnih web konzola (učitanih u Apache Tomcat) se mogu dinamički promijeniti (na primjer, niz nakon era/webconsole/configEngine/ u era/webconsole/configEngine/02645EFC6ABCDE2B449042FB8S63FD3/v0.0/css/001_ce.ltr.css). Da biste riješili problem, provjerite jeste li pravilno konfigurirali obrnuti proxy.

Prilikom uvoza velike (više od 20 MB) datoteke (npr. pravila), postupak ne uspijeva.

Ograničenje veličine datoteke za web konzolu je 20 MB. Možete ga promijeniti uređivanjem datoteke EraWebServerConfig.properties koja se nalazi u mapi [Tomcat folder]\webapps\era\WEB-INF\classes\sk\eset\era\g2webconsole\server\modules\config\. Promijenite file_size_limit=20 na višu vrijednost, maksimalna vrijednost je 250.


note

Nakon nadogradnje programa ESET PROTECT preporučujemo da obrišete predmemoriju i kolačiće web preglednika prije prijave u nadograđenu web konzolu.

Budući da se web-konzola koristi sigurnosnim protokolom (HTTPS), možda će se u web-pregledniku prikazati poruka o sigurnosnom certifikatu ili nepouzdanoj vezi (točan tekst poruke ovisi o pregledniku kojim se koristite). Poruka se javlja zato što vaš preglednik želi provjeriti identitet stranice kojoj pokušavate pristupiti. Kliknite Napredno > Nastavi do [adresa] (nesigurno) (Chrome/Edge) ili Napredno > Prihvati rizike i nastavi (Firefox) da biste omogućili pristup ESET PROTECT web konzoli. Ovo vrijedi samo ako pokušavate pristupiti URL adresi ESET PROTECT web konzole. Dodatne informacije o tome kako postaviti HTTPS/SSL vezu potražite u članku u bazi znanja.