ESET-ova online pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite kategoriju
Odaberite temu

Postavke pravila za ESET Rogue Detection Sensor

Moguće je promijeniti ponašanje ESET RD Sensora uz pomoć pravila. To se uglavnom upotrebljava za promjenu filtriranja adresa. Primjerice, možete uključiti određene adrese na popis spam adresa tako da se ne otkrivaju.

Kliknite Pravila i proširite Prilagođena pravila da biste uredili postojeće pravilo ili stvorili novo.

Filtri

IPv4 filtar

Aktiviraj IPv4 filtriranje adresa – ako aktivirate filtriranje, otkrit će se samo računala čije su IP adrese na popisu pouzdanih stavki s popisa za filtriranje IPv4 ili samo ona koja nisu na popisu spam adresa.

Filtri – odredite hoće li popis biti popis pouzdanih stavki ili popis spam adresa.

IPv4popis adresa – kliknite Uredi IPv4 popis za dodavanje ili uklanjanje adresa s popisa.

Filtar prefiksa MAC adresa

Aktiviraj MAC filtriranje prefiksa adresa – ako aktivirate filtriranje, otkrit će se samo računala čiji su MAC prefiksi adresa (xx:xx:xx) dio MAC popisa adresa ili samo ona koja nisu na popisu spam adresa.

Način filtriranja – odredite hoće li popis biti popis pouzdanih stavki ili popis spam adresa.

MAC popis prefiksa adresa – kliknite Uredi MACpopis prefiksa za dodavanje ili uklanjanje prefiksa s popisa.

Prijetnja

Aktivno otkrivanje – Aktiviranje ove opcije omogućit će RD Sensoru aktivno pretraživanje računala na lokalnoj mreži. To može poboljšati rezultate pretraživanja, no može i aktivirati upozorenja za firewall na nekim uređajima.

Portovi za otkrivanje operacijskog sustava – RD Sensor upotrebljava prethodno konfiguriran popis portova za traženje računala na lokalnoj mreži. Možete urediti popis portova.

Napredne postavke

Sudjelujte u programu za poboljšanje programa – aktivirajte ili deaktivirajte opciju slanja izvješća o padu sustava i anonimnih podataka o telemetriji ESET-u (verzija i vrsta operacijskog sustava, verzija ESET-ova programa i druge informacije specifične za program).

Dodjela

Odredite klijente koji će primiti ovo pravilo. Kliknite Dodijeli da biste prikazali sve statičke i dinamičke grupe i njihove članove. Odaberite računalo na koje želite primijeniti pravilo i kliknite U redu.

Sažetak

Pregledajte postavke za ovo pravilo pa kliknite Završi.