Ηλεκτρονική βοήθεια ESET

Αναζήτηση Ελληνικά
Επιλέξτε την κατηγορία
Επιλέξτε το θέμα

Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) παρέχει μια πιο ασφαλή μέθοδο σύνδεσης και πρόσβασης στην κονσόλα διαδικτύου ESET PROTECT. Οι χρήστες που έχουν ενεργοποιήσει τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων πρέπει να συνδεθούν στο ESET PROTECT χρησιμοποιώντας το ESET Secure Authentication ή μια εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας τρίτου.

Δεν υπάρχει όριο στον αριθμό χρηστών που μπορούν να συνδεθούν στο ESET PROTECT μέσω του 2FA.

Οι ρυθμίσεις του Διακομιστή μεσολάβησης HTTP δεν εφαρμόζονται για επικοινωνία με τους διακομιστές ασφαλούς ελέγχου ταυτότητας (2FA).

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε το 2FA και για το λογαριασμό Διαχειριστή.

Προαπαιτούμενα

Για να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για έναν άλλον χρήστη, ο τρέχων χρήστης χρειάζεται δικαίωμα για Εγγραφή σε αυτόν τον χρήστη. Εάν έχει ενεργοποιηθεί ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων, ο χρήστης πρέπει να ρυθμίσει τις παραμέτρους του ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων προτού συνδεθεί. Οι χρήστες θα λάβουν έναν σύνδεσμο μέσω μηνύματος κειμένου (SMS), το οποίο μπορούν να ανοίξουν στο πρόγραμμα περιήγησης του τηλεφώνου τους, για να δουν οδηγίες για τη διαμόρφωση του 2FA.

Ο έλεγχος 2FA δεν λειτουργεί χωρίς απευθείας πρόσβαση στο δίκτυο των διακομιστών ESET 2FA. Απαιτείται να επιτρέπεται πρόσβαση τουλάχιστον σε συγκεκριμένους διακομιστές 2FA στο Firewall. Εάν ο διακομιστής μεσολάβησης έχει ρυθμιστεί στη διαδρομή Περισσότερα > Ρυθμίσεις > Ρυθμίσεις για προχωρημένους > Διακομιστής μεσολάβησης HTTP, η ρύθμιση αυτή δεν εφαρμόζεται για τον έλεγχο 2FA.


important

Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν χρήστη με έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για εγκαταστάσεις με υποβοήθηση του διακομιστή.

Ενεργοποίηση του ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων για έναν χρήστη της Κονσόλας διαδικτύου

1.Δημιουργήστε έναν νέο χρήστη ή χρησιμοποιήστε έναν υπάρχοντα χρήστη

2.Κάντε κλικ στο στοιχείο Περισσότερα > Χρήστες στην κονσόλα διαδικτύου ESET PROTECT.

3.Κάντε κλικ στον χρήστη και επιλέξτε Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων > apply_defaultΕνεργοποίηση και ορίστε την επιλογή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε:

icon_eset ESET Secure Authentication - Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων που παρέχεται από την ESET χρησιμοποιώντας την τεχνολογία ESET Secure Authentication. Δεν χρειάζεται να αναπτύξετε ή να εγκαταστήσετε τον ασφαλή έλεγχο ταυτότητας ESET στο περιβάλλον σας, επειδή το ESET PROTECT συνδέεται αυτόματα με τους διακομιστές της ESET για τον έλεγχο ταυτότητας των χρηστών που συνδέονται στην Κονσόλα διαδικτύου ESET PROTECT.

icon_license_owner Έλεγχος ταυτότητας τρίτου - Στο ESET PROTECT 9.1 και νεότερες εκδόσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα-πελάτη ελέγχου ταυτότητας τρίτου που υποστηρίζει το απαιτούμενο πρωτόκολλο TOTP. Η εταιρεία έχει δοκιμάσει τις ακόλουθες εφαρμογές: Google Authenticator, Microsoft Authenticator και Authy.

4.Την επόμενη φορά που θα συνδεθεί ο χρήστης, θα πρέπει να πληκτρολογήσει τον αριθμό τηλεφώνου του όταν του ζητηθεί.

5.Εγκαταστήστε την εφαρμογή για κινητές συσκευές ESET Secure Authentication ή μια εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας τρίτου στο κινητό τηλέφωνο του χρήστη χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο από το SMS ή τον κωδικό QR.

6.Εάν εγκαταστήσετε την εφαρμογή χρησιμοποιώντας το σύμβολο, η παρουσία του ESET PROTECT θα προστεθεί στην εφαρμογή.

7.Προχωρήστε σε σύνδεση και εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης μίας χρήσης από την εφαρμογή για κινητό τηλέφωνο στην κονσόλα διαδικτύου, όταν σας ζητηθεί. Ένας νέος κωδικός πρόσβασης μίας φοράς δημιουργείται κάθε 30 δευτερόλεπτα.

8.Προαιρετικά, επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου Απομνημόνευση αυτής της συσκευής για να εξουσιοδοτήσετε τη συσκευή σας ώστε να μην ζητά έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για κάθε σύνδεση.


note

Μπορείτε να καταργήσετε την απομνημόνευση συσκευών για τον ενεργό χρήστη στις Ρυθμίσεις χρήστη.

9.Κάντε κλικ στο στοιχείο Υποβολή.

Αντιμετώπιση προβλημάτων

Ο χρήστης θα κλειδωθεί εάν πληκτρολογήσει εσφαλμένα δέκα φορές τον κωδικό πρόσβασης μίας φοράς. Ο διαχειριστής μπορεί να ξεκλειδώσει τον χρήστη στη διαδρομή Περισσότερα > Χρήστες > κάνοντας κλικ στον χρήστη και επιλέγοντας Ξεκλείδωμα.

Εάν ένας χρήστης της Κονσόλας διαδικτύου δεν μπορεί να συνδεθεί στην Κονσόλα διαδικτύου με έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1.Δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας της βάσης δεδομένων ESET PROTECT.

2.Ορίστε την αντίστοιχη επιλογή:

Ο αριθμός τηλεφώνου που έχει ρυθμιστεί για τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων είναι προσπελάσιμος:

a)Κατά τη σύνδεση στην Κονσόλα διαδικτύου, κάντε κλικ στο στοιχείο Επαναφορά συμβόλου στο παράθυρο ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων.

b)Ένα SMS επαλήθευσης θα αποσταλεί στον αριθμό τηλεφώνου που έχει ρυθμιστεί για έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.


warning

Δεν μπορείτε να αλλάξετε τον αριθμό τηλεφώνου που είναι αποθηκευμένος στη βάση δεδομένων του ESET PROTECT. Εάν το τηλέφωνο δεν είναι προσπελάσιμο, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Ο αριθμός τηλεφώνου που έχει ρυθμιστεί για τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων δεν είναι προσπελάσιμος (το τηλέφωνο έχει χαθεί, καταστραφεί, κ.λπ.)

a)Πραγματοποιήστε επαναφορά του κωδικού πρόσβασης της Κονσόλας διαδικτύου για να απενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων στον λογαριασμό διαχειριστή.

 


note

Η κατάσταση του ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων των άλλων λογαριασμών χρηστών του ESET PROTECT δεν επηρεάζεται.

b)Ο χρήστης μπορεί να συνδεθεί στην Κονσόλα διαδικτύου χωρίς έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων και να ενεργοποιήσει, στη συνέχεια, ξανά τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων μετά τη σύνδεση.