Ondersteunde import-indelingen

Voor ingebouwde wachtwoordmanagers of andere wachtwoordmanagers zijn bepaalde bestandstypen vereist om uw wachtwoorden vanuit een webbrowser te kunnen importeren. In de onderstaande tabel vindt u de lijst met ondersteunde bestandstypen voor het importeren van uw wachtwoorden en andere gegevens naar ESET Password Manager.

Toepassingstype

Bestandstype

SaferPass

.csv, .json

PassWorks

.csv, .json

Gestor de contrasenas - SIT

.csv, .json

Gestor de contrasenas - Telnor

.csv, .json

Gestor de contrasenas - Claro

.csv, .json

ByePass

.csv, .json

Panda Dome Passwords

.csv, .json

Passwatch

.csv, .json

ESET Password Manager v3

.csv, .json

Enpass

.json

Roboform

.csv

Safe in Cloud

.csv, .xml

LastPass

.csv, .txt

1Password

.1pif, .csv, .txt

Dashlane

.csv

StickyPassword

.xml

Firefox

.csv

Chrome

.csv

Edge

.csv

Bitwarden

.csv

KeePass 2.x

.xml

F-Secure

.fsk

Csv-bestand maken om te importeren in ESET Password Manager

Het csv-bestand moet een specifieke en exacte structuur hebben. Anders kan ESET Password Manager de informatie niet juist lezen. Als u een csv-structuur wilt maken voor accounts, identiteiten, notities en creditcards, moet u 30 kolommen hebben. Deze zijn allemaal nodig voor de invoer van verschillende gegevens. Het maakt niet uit in welke volgorde ze worden geplaatst, hoewel we de onderstaande volgorde aanbevelen:

De koptekst van het csv-bestand

De specificaties van de onderstaande kolommen staan ook in dezelfde volgorde geschreven, maar zijn onderverdeeld in de overeenkomstige referentietypen waartoe ze behoren. Kies in deze structuur ESET Password Manager als bron van het importbestand in het importscherm.

De eerste twee kolommen hebben betrekking op alle typen aanmeldingsgegevens:

modelType: Account, Identiteit, Notitie of Creditcard.

modelVersion: type 3 voor de categorie Account. Type 1 voor Identiteit, Creditcard en Opmerking.

example

Voorbeeld van koptekst van csv-bestand

"modelType","modelVersion","name","cardName","number","securityCode","pinCode","type","expirationDateMonth","expirationDateYear","notes","title","text","color","url","username","password","favorite","firstName","lastName","country","zip","city","street","street2","company","county","region","email","phoneNumber"

Accounts

note

Voor een eenvoudige csv-structuur die alleen geschikt is voor aanmeldingsgegevens bij uw account, moet u drie kolommen hebben met url, gebruikersnaam en wachtwoord. Kies met deze structuur Chrome als de bron van het importbestand op het importscherm. Klik hiervoor op het menupictogram menu > Instellingen > Gegevens importeren > Chrome in het vervolgkeuzemenu.

Naam van de kolom

Beschrijving

title

Accountnaam.

url*

Het webdomein of de aanmeldingspagina waarop u zich wilt aanmelden (maximaal 5000 tekens).

username*

De gebruikersaanmelding of het e-mailadres voor het aanmelden bij het account (maximaal 1.024 tekens).

password

Het wachtwoord van het account (maximaal 1024 tekens).

favorite

Hiermee maakt u het account favoriet voor de gebruiker. Het veld kan ONWAAR (niet favoriet) of WAAR (favoriet) bevatten.

notes

Eventuele opmerkingen over het account en over identiteit of betaalkaart (maximaal 10.000 tekens).

* Deze kolommen zijn vereist in het csv-bestand.

Identiteiten

note

Opmerking

Voor de volgende velden zijn 1024 tekens toegestaan, behalve voor het notitieveld, waar 10.000 tekens zijn toegestaan.

Naam van de kolom

Beschrijving

title

Identiteitsnaam.

firstName

De voornaam van de identiteithouder.

lastName

De achternaam van de identiteithouder.

country

Het land waar de identiteithouder zich bevindt

zip

De postcode van de plaats waar de identiteithouder zich bevindt

city

De stad waar de identiteitshouder zich bevindt

street*

De straat waar de identiteithouder zich bevindt

street2

Aanvullende informatie over de straat.

company

Het bedrijf waar de identiteithouder zich bevindt.

county

De specificatie van de provincie waar de identiteithouder zich bevindt.

region

De specificatie van de staat/provincie waar de identiteithouder zich bevindt.

email

Het e-mailadres van de identiteithouder.

phoneNumber

Het telefoonnummer van de identiteithouder.

notes

Eventuele opmerkingen over de identiteit en het account of de betaalkaart (maximaal 10.000 tekens).

* Deze kolom is vereist in het csv-bestand.

Notities

Naam van de kolom

Beschrijving

title

Naam van de notitie.

text*

Hoofdtekst van de notitie (maximaal 10.000 tekens).

color

Kleurvoorkeur voor de notitie. Het veld kan leeg worden gelaten, maar de kolom voor de juiste import is vereist. Voer slechts één getal in dat de specifieke kleur aanduidt (0 – 7).

* Deze kolom is vereist in het csv-bestand.

Creditcards

Naam van de kolom

Beschrijving

cardName

Naam van de betaalkaart.

name*

De naam van de kaarthouder (maximaal 1024 tekens).

number*

Het nummer van de betaalkaart. Een minimum van 12 en een maximum van 20 tekens is toegestaan. Houd er rekening mee dat het veld moet worden opgemaakt als een getal zonder decimalen.

securityCode

CCV/CVV-beveiligingscode van de betaalkaart (maximaal 3 cijfers; AMEX kan 4 cijfers hebben).

pinCode

Pincode van de betaalkaart (max. 4 cijfers).

expirationDateMonth

De maand van de vervaldatum van de betaalkaart. Een getal van 01 tot 12 is toegestaan (MM-notatie).

expirationDateYear

Het jaar van de vervaldatum van de betaalkaart (JJJJ-notatie).

type

Kaarttype: algemene kaart, Visa, Master Card, American-Express, Diners Club, Discover, JCB, UnionPay, Maestro.

notes

Eventuele opmerkingen over de betaalkaart en het account of de identiteit (maximaal 10.000 tekens).

* Deze kolommen zijn vereist in het csv-bestand.

example

Voorbeeld van csv-structuur

Met de onderstaande CSV-structuur worden twee accounts, twee identiteiten, twee betaalkaarten en twee opmerkingen geïmporteerd. Gebruik komma's als scheidingstekens voor de velden:

"modelType","modelVersion","name","cardName","number","securityCode","pinCode","type","expirationDateMonth","expirationDateYear","notes","title","text","color","url","username","password","favorite","firstName","lastName","country","zip","city","street","street2","company","county","region","email","phoneNumber"

"Account","3",,,,,,,,,"optionele opmerking met een dubbel aanhalingsteken "" erin","1e optionele accountnaam",,,"https://requiredaccounturl.com","vereiste gebruikersaanmelding","optioneel wachtwoord","false",,,,,,,,,,,,

"Account","3",,,,,,,,,"optionele opmerking met een dubbel aanhalingsteken "" in 2","2e optionele accountnaam",,,"https://requiredaccounturl2.com","vereiste gebruikersaanmelding 2","optioneel wachtwoord 2","false",,,,,,,,,,,,

"Identity","1",,,,,,,,,"optionele opmerking met een dubbel aanhalingsteken "" erin","1e optionele identiteitnaam",,,,,,,,"optionele voornaam","optionele achternaam","optioneel land","optionele postcode","optionele plaats","vereiste adresregel 1","optionele adresregel 2","optionele bedrijfsnaam","optionele provincie","optionele staat","optionele-email@randomdomein.com", "optioneel telefoonnummer"

"Identity","1",,,,,,,,,"optionele opmerking met een dubbel aanhalingsteken "" in 2","2e optionele identiteitnaam",,,,,,,"optionele voornaam 2","optionele achternaam 2","optioneel land 2","optionele postcode 2","optionele plaats 2","vereiste adresregel 1 2","optionele adresregel 2 2","optionele bedrijfsnaam 2","optionele provincie 2","optionele staat 2","optional-email@sommmesupperrandomdomain2.com","optioneel telefoonnummer 2"

"CreditCard","1","vereiste naam van kaarthouder","1e optionele kaartnaam","4111111111111111","111","1111","visa","01","2021","optionele opmerking met een dubbel aanhalingsteken "" erin",,,,,,,,,,,,,,,,,,,

"CreditCard","1","vereiste naam van kaarthouder 2","2e optionele kaartnaam","2222400050000009","111","1111","master-card","01","2021","optionele opmerking met een dubbel aanhalingsteken "" in 2",,,,,,,,,,,,,,,,,,,

"Note","1",,,,,,,,,,"1e optionele opmerkingnaam","vereiste tekst met een dubbel aanhalingsteken "" in 1","0",,,,,,,,,,,,,,,,

"Note","1",,,,,,,,,,"2e optionele opmerkingnaam","vereiste tekst met een dubbel aanhalingsteken "" in 2","0",,,,,,,,,,,,,,,,