Zaboravljena lozinka na my.eset.com računu

assistance_username Kliknite ovdje ako ste zaboravili lozinku ESET-ovog programa
 

Ako ne možete pronaći korisničke podatke za my.eset.com račun, posjetite my.eset.com i kliknite Zaboravio/la sam lozinku iznad gumba Prijavi se.

U polje Adresa e-pošte unesite adresu e-pošte koju ste upotrijebili za registraciju za ESET. Poslat ćemo vam poruku e-pošte s uputama za ponovno postavljanje lozinke.

Nakon što kliknete Pošalji, na adresu e-pošte koju ste pružili poslat će se poruka e-pošte s linkom na račun i uputama za ponovno postavljanje lozinke za my.eset.com račun.

Kliknite link na svoj račun za nastavak. Za postavljanje nove lozinke unesite željenu lozinku u polja Unos nove lozinke i Potvrda nove lozinke i kliknite Potvrdi promjenu.

 
Nije mi stigla poruka e-pošte s uputama za ponovno postavljanje lozinke

U tom slučaju isprobajte nešto od sljedećeg dok ne primite upute:

1.Provjerite jeste li unijeli odgovarajuću adresu e-pošte koju ste unijeli tijekom registracije za my.eset.com račun ili tijekom aktivacije funkcije ESET Anti-Theft u ESET-ovim Windows programima za kućne korisnike. my.eset.com web sučelje ne pokazuje je li adresa e-pošte koju ste unijeli u sustav ispravna zbog sigurnosnih razloga.

2.Provjerite:

oMape spam poruka ili neželjene pošte na računu e-pošte

oOstale sekundarne mape u ulaznom pretincu: označite noreply@eset.com kao sigurnu adresu u klijentu e-pošte

oKorisnici servisa Gmail: provjerite mapu Promocije hmtoggle_plus0 Kako mogu pristupiti mapi Promocije?

3.Ponovno unesite adresu e-pošte i kliknite Pošalji. Pripazite da unesete adresu e-pošte koju ste upotrijebili kada ste kupili program (kako je navedeno u koraku 1.).

4.Ako još ne možete riješiti problem, obratite se ESET-ovoj korisničkoj podršci.