Bevezetés

Az ESET Log Collector alkalmazás rendeltetése, hogy bizonyos adatokat, többek között a konfigurációt és az érintett gépről származó naplókat gyűjtse annak érdekében, hogy egy támogatási eset megoldása során megkönnyítse az ügyfél gépéről származó információk gyűjtését. Megadhatja, hogy milyen információkat szeretne gyűjteni az előre megadott összetevők listájáról, valamint a gyűjtött naplórekordok maximális korát, a gyűjtött ESET-naplók formátumát és az összes gyűjtött fájlt és információt tartalmazó kimeneti ZIP-fájl nevét. Ha az ESET Log Collector alkalmazást olyan gépen futtatja, amelyen nincs ESET biztonsági szoftver telepítve, csak a Windows eseménynaplói és a futó folyamatok összeomlásai gyűjthetők.

Az ESET Log Collector automatikusan gyűjti a kiválasztott adatokat a rendszerről a hibák gyorsabb megoldása érdekében. Amikor folyamatban van egy ügye az ESET terméktámogatásával, előfordulhat, hogy a számítógépéről származó naplók átadására kérik. Az ESET Log Collector megkönnyíti a szükséges információk összegyűjtését.

download_button

 

Az ESET Log Collector egyetlen végrehajtható fájlban tartalmazza az összes nyelvet. Így rendszerindítás után az adott honosított verzió letöltése nélkül válthat nyelvet. A nyelv kiválasztása automatikusan megy végbe, illetve a felhasználó is beállíthatja. A felhasználó kétféle módon adhatja meg a nyelvet:

1.Használja a következő parancssori kapcsolót: /lang:<language_code>

2.Nevezze át a fájlt a következőre: ESETLogCollector_<language_code>.exe

A nyelvi kódok rendelkezésre álló értékei: ARE, BGR, CSY, DAN, DEU, ELL, ENU, ESL, ESN, ETI, FIN, FRA, FRC, HUN, CHS, CHT, ITA, JPN, KKZ, KOR, LTH, NLD, NOR, PLK, PTB, ROM, RUS, SKY, SLV, SVE, THA, TRK, UKR

 

note_icon_note Megjegyzés

Az ESET Log Collector 32 bites alkalmazásként kapható. A 64 bites rendszereken való megfelelő működésének biztosításához tartalmazza az előforrásként beágyazott ESET Log Collector 64 bites végrehajtható fájlját, amely egy Temp könyvtárba van kibontva, és 64 bites rendszer észlelésekor végbemegy.

Az ESET Log Collector két módban használható:

Grafikus felhasználói felület

Parancssori felület (1.8-as verziótól kezdődően). Ha nincs megadva parancssori paraméter, az ESET Log Collector Grafikus felhasználói felület módban indul el.

Az ESET-termékek naplóit eredeti bináris fájlok vagy szűrt bináris fájlok formában gyűjti (alapértelmezés szerint szűrt bináris fájlokként), amikor az ESET Log Collector grafikus felhasználói felület használatával működik. Szűrt bináris exportálás esetén megadhatja az exportált rekordok maximális korát. Az exportált rekordok maximális száma naplófájlonként 1 millió rekord.

note_icon_note Megjegyzés

Az ESET Log Collector egyik további funkciója a gyűjtött ESET bináris naplófájlok (.dat) konvertálása XML vagy szöveges fájlformátumba. A gyűjtött ESET bináris naplófájlokat csak az ESET Log Collector parancssori felület használatával konvertálhatja át.