Personvernerklæring

Gyldig fra og med 3. april 2024. | Se en tidligere versjon av Personvernerklæringen | Sammenligne endringer

Beskyttelse av personopplysninger er spesielt viktig for ESET, spol. s r. o., som har sitt registrerte kontor på Einsteinova 24, 851 01 Bratislava, Slovak Republic, bedriftsregistreringsnummer: 31333532 som databehandler («ESET» eller «Vi»). Vi ønsker å overholde åpenhetskravet som er juridisk standardisert i henhold til EUs personvernforordning («GDPR»). For å oppnå dette publiserer Vi denne personvernerklæringen utelukkende med det formål å informere kunden vår («Sluttbruker» eller «Du»/«Deg») som den registrerte om følgende emner angående beskyttelse av personopplysninger:

• Rettslig grunnlag for behandling av personopplysninger,
  • Datadeling og konfidensialitet,
  • Datasikkerhet,
  • Dine rettigheter som registrert,
  • Behandling av dine personopplysninger,
  • Kontaktinformasjon.

Personvernerklæringen gjelder for vårt standardiserte abonnementsTilbud («Tilbud»), kontoen din på ESET HOME («Konto») og for levering og bruk av nettstedet home.eset.com, programmet ESET HOME samt tjenester og funksjoner levert av ESET via kontoen (samlet «Tjenester»). Dersom det refereres til retningslinjer for personvern som er spesielle for en tjeneste, har bestemmelser i den forrang ved uoverensstemmelser.

Vi kan endre retningslinjene for personvern fra tid til annen etter eget skjønn. Vi sender deg en varsling via e-post med en lenke til de endrede retningslinjene eller varsler deg om den oppdaterte utgaven i en applikasjon eller ved bruk av andre elektroniske midler. Dersom du ikke er enig i eller ikke kan samsvare med de endrede retningslinjene for personvern skal du avslutte bruk av kontoen og tjenestene, og avinstallere dem hvis relevant. Du anses å ha akseptert personvernerklæringen med endringer hvis du fortsetter å bruke applikasjonen eller tjenestene etter at den trer i kraft.

Tjenestene våre skal kun brukes av voksne. Dersom du er yngre enn atten (18) år gammel kan du kun opprette og bruke kontoen eller de relaterte tjenestene sammen med en forelder eller en annen juridisk foresatt.

Behandling av dine personopplysninger

Kontoen og tjenestene forsynes av ESET, underlagt Vilkår for bruk («Vilkår») og hvis relevant, også lisensavtalen for sluttbrukere («EULA») for ESET-produkter som er assosiert med den relevante tjenesten («Produkt») og programmet ESET HOME, men noen av dem kan kreve ekstra oppmerksomhet. Vi vil tilby deg ytterligere detaljer om innsamling av data og behandling tilknyttet kontoen din og levering av tjenestene våre. For å få dem til å fungere, må vi samle inn eller få tilgang til følgende opplysninger:

• Hele navnet ditt, land, en gyldig e-post-adresse og innloggingsdetaljene dine er påkrevd for registrering og bruk av kontoen, levering av tjenester og for etablering, bruk og forsvar av de juridiske kravene våre. I tillegg samler vi inn grunnleggende teknisk informasjon om en enhet og en applikasjon du bruker for å logge inn på kontoen din.
    • For å bidra til å beskytte kontoen din, vil vi samle inn nettleserens fingeravtrykk og IP-adresse hver gang du logger på kontoen. Velg et ukjent nettleserfingeravtrykk og ukjent IP-adresse vil vi sende deg en e-post for å varsle deg om det potensielle mistenkelige forsøket på å logge inn på kontoen.
    • Du kan velge å bruke tredjepartsautentisering levert av Apple eller Google for å registrere deg og/eller logge inn på kontoen din. I slike tilfeller vil vi behandle e-postadressen din (gitt til oss av en slik tredjepart) og landet der du befinner deg under registreringsprosessen og til andre formål som angitt ovenfor.
  • ESET HOME krever informasjon om behandlede enheter og produktlisenser, for å forsyne deg med behandlingsfunksjoner. I tillegg kommer vi til å behandle informasjon relatert til produktlisensene dine, som data relatert til hvilken type produktlisens du eier (f.eks. om den er gratis, en prøveperiode, betalt, etc.), lisensgyldighet, om den er aktivert eller ikke og lisensidentifikasjon. I forhold til de enhetene som er assosiert med kontoen din, behandler vi data om enhetens navn og type, operativsystem, sikkerhetsstatus, aktiverte produkter og data som muliggjør identifikasjon av enheter. I tilfelle av enheter som bruker produktlisensene dine men som ikke er assosiert med kontoen din (eller som er delt med en annen person og er assosiert med kontoen deres), behandles kun begrenset informasjon som enhetens navn og type, modell og dato for aktivering av produktet.
    • Dersom du eier en produktlisens og du velger å dele den med en venn eller et familiemedlem, kan du gjøre det ved å bruke og dele funksjoner tilgjengelig i kontoen din, hvor du kan skrive inn e-postadressen deres. Vi kan kun behandle slike e-postadresser for å muliggjøre bruk av det relevante produktet eller tjenesten, og for å sende en relatert invitasjon. Vennen din kan se e-post-adressen din i et slikt varsel fra oss, slik at de vet hvem som iverksatte den. Vennen din kan ta kontakt med oss til ethvert tidspunkt for å forespørre fjerning av personlige opplysninger fra vår database. Du kan avslutte lisensdeling til ethvert tidspunkt.
    • Hvis du ikke eier en produktlisens, men noen har delt produktlisensen med deg, kommer e-post-adressen du ga oss ved registrering av kontoen til å være synlig for eieren av produktlisensen. Du kan være sikker på at du er den eneste som kommer til å ha tilgang til all informasjon om enheter assosiert med kontoen din. Lisenseieren kan kun se begrenset informasjon om enheten din, som beskrevet ovenfor.
  • Lisensierings- og faktureringsopplysninger. Navn, e-postadresse, aktiveringsnøkkel og (hvis aktuelt) adresse, firmatilknytning og betalingsopplysninger samles inn og behandles av ESET for å legge til rette for aktivering av lisens, levering av lisensnøkkelen, påminnelser ved utløp, støtteforespørsler, verifisering av lisensens ekthet, levering av tjenestene våre og andre varsler, inkludert markedsføringsvarsler i tråd med gjeldende lovgivning eller ditt samtykke. ESET er juridisk forpliktet til å oppbevare faktureringsinformasjonen i en periode på 10 år. Lisensinformasjonen vil imidlertid bli anonymisert senest 12 måneder etter utløpet av lisensen.
  • Oppdatering og annen statistikk. Den behandlede informasjonen omfatter informasjon rundt installasjonsprosessen og datamaskinen din, herunder hvilken plattform produktet vårt er installert på og informasjon om operasjonene og funksjonaliteten til produktene våre, som operativsystem, maskinvareinformasjon, installasjons-ID-er, lisens-ID-er, IP-adresse, MAC-adresse og konfigurasjonsinnstillingene til produktet med det formål å levere oppdaterings- og oppgraderingstjenester og til vedlikehold, sikkerhet og forbedring av vår backend-infrastruktur.
  • ESET LiveGrid® Omdømmesystem. Systemet forbedrer beskyttelsen vår mot skadelig programvare ved å sammenligne hashene til filer du skanner, med en skybasert database over trygge og utrygge filer. For å gjøre dette bruker vi enveis hasher relatert til potensielle trusler, slik at vi aldri identifiserer deg med denne prosessen.
  • ESET LiveGrid® Tilbakemeldingssystem. For å være ett steg foran nye trusler er vi avhengig av dette systemet. Ved å samle inn mistenkelige prøver og metadata kan vi reagere raskt på nye risikoer. Med din godkjenning vil vi samle inn følgende:
    • Potensielle prøver av skadelig programvare eller andre tvilsomme filer,
    • informasjon om nettbruk som for eksempel IP-adresser, nettstedadresser og nettverksdata,
    • Informasjon fra krasjrapporter og dumper.

Selv om vi bare tar sikte på å samle inn nødvendige data, slipper noen ganger utilsiktet informasjon gjennom filteret vårt, som for eksempel data i skadelig programvare eller som er integrert i filnavn og nettstedsadresser. Du kan likevel være trygg på at vi ikke vil bruke disse utilsiktet innsamlede dataene i hovedsystemene våre eller til noe som helst formål angitt i disse retningslinjene.

All data vi samler inn gjennom ESET LiveGrid® Feedback-systemet, behandles alltid på en måte som ikke identifiserer deg, slik at identiteten din holdes trygg og privat. Vi fjerner alle e-postmeldinger rapportert av deg som spam eller som flagges av tjenesten vår, innen én (1) måned.

• ESET Parental Control inneholder funksjoner som lar deg kontrollere tilgang for behandlede brukere (som barna dine) til enkelte typer nettsteder og/eller mobilapplikasjoner, anvende regler for tid for behandlede bruker og for å finne enhetens plassering. For å aktivere disse funksjonene og avhengig av akkurat hvordan du tilpasser reglene for behandlede brukere, kommer ESET Parental Control til å sende informasjon til ESET, inkludert men ikke begrenset til informasjon om besøkte nettsteder, fysiske posisjoner, mobilapplikasjoner, informasjon om enheten, inkludert informasjon om drift og funksjon av ESET Parental Control. Informasjonen kan inneholde data om deg eller andre behandlede brukere (du kan spesifisere behandlede brukere med navn, alder eller til og med bilder hvis ønskelig) eller informasjon om den kontrollerte enheten, som operativsystemet og de installerte applikasjonene. Data som er samlet inn via ESET Parental Control kan kun behandles for å levere tjenesten til deg og slettes fra seksti (60) til nitti (90) dager etter de ble samlet inn.
  • ESET Anti-Theft bidrar til å forhindre tap eller misbruk av kritiske data i direkte forbindelse med tap eller tyveri av en datamaskin eller andre enheter hvor den er installert. Denne funksjonen skrus av i standard innstillinger for det relevante produktet. Dersom du velger å aktivere denne funksjonen, samles data om den savnede enheten inn og blir sendt til ESET, som kan inkludere, avhengig av akkurat hvordan du stiller inn tjenesten, opplysninger relatert til enhetens nettverksplassering, innhold som vises på skjermen, konfigurering av enhet og data som spilles inn på et tilkoblet kamera. Data som samles inn via ESET Anti-Theft behandles kun med formål om å levere tjenesten til deg, og de slettes ett (1) år etter de ble samlet inn.
  • ESET Password Manager lar deg lagre passord, kredittkortnumre eller andre data som du velger i det lokalt installerte programmet, og synkronisere og bruke dem på tvers av enhetene dine. Data som du velger å lagre i programmet, lagres bare lokalt på enhetene dine og er beskyttet og kryptert av masterpassordet ditt. For å muliggjøre bruk av slike data på tvers av enhetene dine lagres de også på serverne våre og på serverne til våre tjenesteleverandører, men kun kryptert slik at bare du har tilgang til dem. Verken ESET eller våre tjenesteleverandører har tilgang til krypterte data eller lagrer hovedpassordet ditt. Bare du har nøkkelen til å dekryptere dem. Du kan aktivere denne tjenesten via kontoen din ved å legge inn e-postadressen din eller en e-postadresse til vennen din som du vil la bruke tjenesten under produktlisensen din. For mer informasjon om behandling av personopplysninger via ESET Password Manager, se en spesiell Personvernerklæring.
  • VPN vil ikke lagre logger som tjenesten produserer.
  • Program for forbedring av kundeopplevelse. Hvis du velger å aktivere Program for forbedring av kundeopplevelse, vil den anonyme telemetriinformasjonen knyttet til bruken av våre produkter bli samlet inn og brukt, basert på ditt samtykke.
  • Kontaktinformasjon og data samlet inn med din støtte kan være påkrevd for å gi deg støtte dersom du skulle be om det. Basert på kanalen du velger å bruke for å ta kontakt med oss kan vi samle inn e-post-adressen din, telefonnummeret ditt, informasjon om produktlisens, detaljer om produktet og en beskrivelse av problemet ditt. Det kan hende du bes om å gi oss ytterligere informasjon for å muliggjøre støtte og la oss løse et problem du har.
  • Vi bruker Google Barcode Scanning API til å aktivere programmets QR-kodeleserfunksjonalitet. Du kan være trygg på at bildet som blir tatt, bare behandles på enheten din. Googles API kan imidlertid sende noe teknisk informasjon til Google relatert til bruk og ytelsen til API-et som er nødvendig for å vedlikeholde, feilsøke og forbedre API-et for bruksanalyse og diagnostiske formål. Hvis du vil vite mer om denne behandlingen og dataene som samles inn, kan du se Personverninformasjon for Google API.

I tillegg kan vi behandle data samlet inn under levering av tjenestene våre for ytterligere formål:

• Vi kan bruke kontaktinformasjonen din eller kontoen din for å kommunisere med deg i forhold til våre produkter eller tjenester som du bruker, som å sende deg tjeneste-relaterte rapporter og varsler for å lære mer om dine behov og tilfredshet med våre tjenester, men også for reklamering for våre produkter og tjenester lignende de du bruker, med mindre du velger å ikke motta slike markedsføringsmeldinger.
  • Vi kan behandle noen samlede statistiske data relatert til bruk av våre tjenester for å forbedre dem og deres brukbarhet, analysere deres ytelse og fikse eventuelle feil som kan oppstå.
  • På grunnlag av ditt samtykke kan vi samle inn og behandle tekniske data relatert til programkrasjene (for eksempel enhetsinformasjon, installasjonsidentifikator, krasjsporing, krasjminidump) for å få innsikt i krasjene, lære om årsakene deres og sikre at programmet er fullt operativt. Vi bruker Google til å samle inn og analysere disse dataene for oss. Hvis du vil vite mer om denne behandlingen og dataene som samles inn, kan du se den relevante personvernerklæringen for Google.

Informasjonskapsler

Vi kan lagre noen informasjonskapsler til nettleseren din for at nettstedet vårt og tjenestene våre skal fungere skikkelig, enten når du besøker nettstedet vårt når du logger inn på kontoen din eller når du bruker en bestemt tjeneste. Som standard bruker vi bare informasjonskapsler som er helt nødvendige for at nettstedet vårt og tjenestene forespurt av deg skal fungere. Vi kommer til å be om ditt samtykke ved bruk av andre informasjonskapsler enn de helt nødvendige. Hvis du vil vite mer om behandlingen av informasjonskapslene, kan du se våre retningslinjer for informasjonskapsler.

Rettslig grunnlag for behandling av personopplysninger

Vi bruker kun noen få juridiske grunnlag for behandling av data, i henhold til det relevante juridiske rammeverket relatert til beskyttelse av personopplysninger. Behandling av personopplysninger ved ESET er hovedsakelig nødvendig for å overholde Lisensavtalen for sluttbrukere («EULA») med sluttbruker (art. 6 (1) (b) GDPR), som gjelder for levering av ESETs produkter eller tjenester, med mindre annet er uttrykkelig angitt, f.eks.:

• Legitim interesse med juridisk grunnlag (art. 6 (1) (f) GDPR), som lar oss behandle data om hvordan kundene bruker tjenestene våre og deres tilfredshet, slik at vi kan tilby brukerne våre så god beskyttelse, støtte og erfaring som mulig. Til og med markedsføring anerkjennes av relevant lovverk som en legitim interesse. Dersom er vi avhengige av det som markedsføringskommunikasjon med kundene våre.
  • Samtykke (art. 6 (1) (a) GDPR), som vi kan be om i spesielle situasjoner hvor vi anser dette juridiske grunnlaget som best egnet eller i tilfeller hvor det er påkrevd av loven.
  • Samsvar med juridiske forpliktelser (art. 6 (1) (c) GDPR), f.eks. bestemte krav for elektronisk kommunikasjon, oppbevaring for fakturering og betalingsdokumenter.

Datadeling og konfidensialitet

Vi deler ikke dataene dine med tredjeparter. ESET er imidlertid et selskap som opererer globalt gjennom tilknyttede selskaper eller partnere som en del av vårt salgs-, service- og støttenettverk. Informasjon om lisensiering, fakturering og teknisk støtte som behandles av ESET kan bli overført til og fra tilknyttede selskaper eller partnere for å oppfylle lisensavtalen for sluttbrukere, for eksempel for å levere tjenester eller støtte.

ESET foretrekker å behandle sine data i EU. Avhengig av hvor du befinner deg (bruk av våre produkter og/eller tjenester utenfor EU) og/eller tjenesten du velger, kan det imidlertid være nødvendig å overføre dataene dine til et land utenfor EU. Vi bruker for eksempel tredjepartstjenester i forbindelse med databehandling i skyen. I disse tilfellene velger vi nøye ut tjenesteleverandørene våre og sikrer et passende nivå av databeskyttelse gjennom kontraktsmessige så vel som tekniske og organisatoriske tiltak. Som regel er vi enige om EUs standard kontraktsklausuler, om nødvendig, med supplerende kontraktsbestemmelser.

For noen land utenfor EU, som Storbritannia og Sveits, har EU allerede fastsatt et sammenlignbart nivå av databeskyttelse. På grunn av det sammenlignbare nivået av databeskyttelse krever overføring av data til disse landene ingen spesiell autorisasjon eller avtale.

Vi avhenger av tredjeparts tjenester og samarbeider med eksterne behandlere for å levere tjenestene våre som er relaterte til skybasert databehandling, fakturering osv.

Datasikkerhet

ESET iverksetter nødvendige tekniske og organisasjonsmessige tiltak for å sikre et sikkerhetsnivå i samsvar med potensielle risikoer. Vi gjør vårt beste for å sikre at konfidensialiteten, integriteten, tilgjengeligheten og robustheten til våre behandlingssystemer og tjenester opprettholdes. Skulle likevel et datasikkerhetsbrudd oppstå og resultere i risiko for dine rettigheter og friheter, er vi klare til å varsle aktuell tilsynsmyndighet og berørte sluttbrukere som de registrerte.

Den registrertes rettigheter

Rettighetene til alle sluttbrukere er viktige, og vi vil informere deg om at alle sluttbrukere (fra et hvilket som helst land i eller utenfor EU) har følgende garanterte rettigheter hos ESET. Du kan utøve dine rettigheter som registrert ved å kontakte oss via støtteskjema eller via e-post på dpo@eset.sk. Til identifikasjon ber vi deg om følgende informasjon: Navn, e-postadresse og, hvis tilgjengelig, lisensnøkkel eller kundenummer og firmatilknytning. Ikke send oss andre personopplysninger, for eksempel fødselsdato. Vi vil påpeke at for å kunne behandle forespørselen din samt identifikasjon, vil vi behandle personopplysningene dine.

Rett til å trekke tilbake samtykket. Rett til å trekke tilbake samtykket gjelder kun ved behandling basert på samtykke. Hvis vi behandler personopplysningene dine på grunnlag av ditt samtykke, har du rett til å trekke tilbake samtykket når som helst uten å oppgi årsak. Tilbaketrekking av samtykket ditt gjelder bare for fremtiden og påvirker ikke lovligheten av opplysningene som behandles før tilbaketrekkingen.

Rett til innvending. Rett til innvending mot behandlingen gjelder ved behandling basert på den legitime interessen til ESET eller tredjeparten. Hvis vi behandler personopplysningene dine for å beskytte en legitim interesse, har du som registrert rett til innvending mot den legitime interessen som vi har nevnt og behandlingen av personopplysningene dine når som helst. Innvendingen gjelder bare for fremtiden og påvirker ikke lovligheten av opplysningene som behandles før innvendingen. Hvis vi behandler personopplysningene dine for direkte markedsføringsformål, er det ikke nødvendig å begrunne innvendingen. Dette gjelder også profilering, i den grad den er knyttet til slik direkte markedsføring. I alle andre tilfeller ber vi deg om å informere oss kort om innvendingene mot den legitime interessen ESET har av å behandle personopplysningene dine.

Vær oppmerksom på at vi i noen tilfeller, til tross for din tilbaketrekking av samtykke eller innsigelsebehandling, har rett til å behandle personopplysningene dine ytterligere på et annet juridisk grunnlag, for eksempel for å oppfylle en kontrakt.

Innsynsrett. Som registrert har du rett til å få informasjon om opplysningene som er lagret av ESET gratis når som helst.

Rett til retting. Hvis vi ved et uhell behandler uriktige personopplysninger om deg, har du rett til å få dette korrigert.

Rett til sletting. Som registrert har du rett til å be om sletting eller begrensning av behandlingen av dine personopplysninger. Hvis vi for eksempel behandler personopplysningene dine med ditt samtykke, du trekker det tilbake, og det ikke er noe annet juridisk grunnlag, for eksempel en kontrakt, sletter vi personopplysningene dine umiddelbart. Personopplysningene dine vil også bli slettet, så snart de ikke lenger er nødvendige for formålene som er angitt for dem, på slutten av oppbevaringsperioden.

Rett til begrensning av behandling. Hvis vi bruker personopplysningene dine utelukkende for direkte markedsføring, og du har tilbakekalt samtykket ditt eller protestert mot den underliggende legitime interessen til ESET, vil vi begrense behandlingen av personopplysningene dine i den grad at vi inkluderer kontaktopplysningene dine i vår interne svarteliste for å unngå uoppfordret kontakt. Ellers vil personopplysningene dine bli slettet.

Vær oppmerksom på at vi kan bli pålagt å lagre opplysningene dine frem til utløpet av oppbevaringsforpliktelsene og periodene utstedt av lovgiveren eller tilsynsmyndighetene. Oppbevaringsforpliktelser og perioder kan også skyldes den slovakiske lovgivningen. Deretter blir de tilsvarende dataene rutinemessig slettet.

Rett til dataportabilitet. Vi gir deg som registrert gjerne personopplysningene som behandles av ESET i xls-format.

Rett til å fremsette en klage. Som registrert har du rett til å sende inn en klage til en tilsynsmyndighet når som helst. ESET er underlagt slovakisk lov, og Vi er bundet av lover om databeskyttelse som del av Europaunionen. Den relevante tilsynsmyndigheten for data er Kontoret for beskyttelse av personopplysninger i Den slovakiske republikk, som ligger på Hraničná 12, 82007 Bratislava 27, Slovak Republic.

Kontaktinformasjon

Hvis Du vil utøve dine rettigheter som registrert, eller du har spørsmål eller bekymringer, kan Du sende en melding til:

ESET, spol. s r.o.
Data Protection Officer
Einsteinova 24
85101 Bratislava
Slovak Republic
dpo@eset.sk