Ajutor online ESET

Căutare Română
Selectaşi subiectul

Vierme

Un vierme de computer este un program care conține cod dăunător ce atacă computerele gazdă și se răspândește într-o rețea. Diferența elementară între un virus și un vierme este aceea că viermii au capacitatea de a se propaga singuri – ei nu depind de fișiere gazdă (sau de sectoare de boot). Viermii se răspândesc prin adrese de email din lista dvs. de contacte sau exploatează vulnerabilitățile aplicațiilor din rețea.

Prin urmare, viermii sunt mult mai viabili decât virușii de computer. Datorită marii disponibilități a Internetului, ei se pot răspândi pe întregul glob în numai câteva ore sau chiar câteva minute de la lansare. Această capacitate de a se replica în mod independent și rapid îi face mai periculoși decât celelalte tipuri de malware.

Un vierme activat într-un sistem poate determina o serie de neplăceri: poate șterge fișiere, poate reduce performanțele sistemului sau chiar poate dezactiva anumite programe. Prin natura sa, ei sunt clasificați drept „mijloace de transport” pentru alte tipuri de infiltrări.

Dacă un vierme v-a infectat computerul, vă recomandăm să ștergeți fișierele infectate, deoarece este posibil să conțină cod dăunător.