Ajutor online ESET

Căutare Română
Selectaşi subiectul

ESET LiveGrid®

ESET LiveGrid® (bazat pe sistemul avansat de avertizare timpurie ESET ThreatSense.Net) utilizează date pe care utilizatorii ESET din întreaga lume le-au trimis la laboratorul de cercetare de la ESET. Furnizând mostre suspecte și metadate de pretutindeni, ESET LiveGrid® ne permite să reacționăm imediat la nevoile clienților noștri și să menținem nivelul de răspuns al produsului ESET împotriva celor mai recente amenințări.

Cercetătorii de la ESET care studiază programele malware utilizează informațiile pentru identificarea cu precizie a naturii și scopului amenințărilor globale, ceea ce ne ajută să ne concentrăm asupra țintelor corecte. Datele ESET LiveGrid® joacă un rol important în stabilirea priorităților în procesarea noastră automatizată.

În plus, implementează un sistem de reputație care ajută la îmbunătățirea randamentului general al soluțiilor noastre anti-malware. Un utilizator poate verifica reputația proceselor care se execută și a fișierelor direct din interfața programului sau din meniul contextual cu informații suplimentare disponibile în ESET LiveGrid®. Dacă se inspectează un fișier executabil sau o arhivă în sistemul unui utilizator, eticheta hash este comparată mai întâi cu o bază de date care conține elemente aflate în listele albă și neagră. Dacă se găsește în lista albă, fișierul inspectat este considerat curat și este semnalizat pentru excludere de la scanările viitoare. Dacă se află în lista neagră, se iau măsurile necesare în funcție de natura amenințării. Dacă nu se găsește nicio potrivire, fișierul este scanat amănunțit. În funcție de rezultatele acestei scanări, fișierele sunt catalogate ca fiind amenințări sau nu. Această abordare are un impact pozitiv semnificativ asupra performanței de scanare. Acest sistem de reputație permite detectarea eficientă a mostrelor de programe malware chiar înainte ca semnăturile acestora să fie livrate către computerul utilizatorului printr-o bază de viruși actualizată (ceea ce se întâmplă de mai multe ori pe zi).

În plus față de sistemul bazat pe reputație ESET LiveGrid®, sistemul de feedback ESET LiveGrid® va colecta informații despre computer, corelate cu amenințările nou detectate. Este posibil ca aceste informații să includă o mostră sau o copie a fișierului în care a apărut amenințarea, calea către fișierul respectiv, numele fișierului, data și ora, procesul cu ajutorul căruia amenințarea a apărut pe computer și informații despre sistemul de operare al computerului.


note

Servere ESET LiveGrid®

Serverele noastre ESET LiveGrid® sunt localizate în Bratislava, Viena și San Diego, dar acestea sunt doar serverele care răspund solicitărilor provenite de la clienți. Mostrele trimise sunt procesate în Bratislava, Slovacia.


example

Activați sau dezactivați ESET LiveGrid® în produsele ESET

Pentru instrucțiuni mai detaliate și ilustrate despre cum să activați sau să dezactivați ESET LiveGrid® în produsele ESET, vizitați articolul din Baza de cunoștințe ESET.