Ajutor online ESET

Căutare Română
Selectaşi subiectul

Scanare port

Scanarea porturilor se utilizează pentru a stabili porturile de computer deschise pe o gazdă din rețea. Un scanner de porturi este un software conceput pentru a găsi aceste posturi.

Un port de computer este un punct virtual care gestionează datele la intrare și la ieșire – acest lucru este crucial din punctul de vedere al securității. Într-o rețea mare, informațiile adunate de scanner-ele de porturi pot ajuta la identificarea potențialelor vulnerabilități. Această utilizare este legitimă.

Cu toate acestea, scanarea de porturi este adesea folosită de hackeri care încearcă să compromită securitatea. Primul pas este trimiterea de pachete către fiecare port. În funcție de tipul de răspuns, este posibil să se determine ce porturi sunt în uz. Scanarea în sine nu provoacă pagube, dar rețineți că această activitate poate dezavua potențiale vulnerabilități și poate permite atacatorilor să preia controlul asupra computerelor la distanță.

Administratorii de rețea sunt sfătuiți să blocheze toate porturile nefolosite și să le protejeze de accesul neautorizat pe acelea care sunt în uz.