Wormaanval

Een computerworm is een programma met schadelijke code dat hostcomputers aanvalt en zich verspreidt via een netwerk. Netwerkwormen maken gebruik van beveiligingsproblemen in verschillende toepassingen. Door het massale gebruik van het internet kunnen wormen zich enkele uren nadat ze in omloop zijn gebracht, over de hele wereld verspreiden.

De meeste wormaanvallen (Sasser, SqlSlammer) kunnen worden voorkomen door de standaardbeveiligingsinstellingen in de firewall te gebruiken, of door onbeveiligde en ongebruikte poorten te blokkeren. Het is ook van essentieel belang dat u de recentste beveiligingspatches op uw systeem installeert.