Exploit Blocker

Exploit Blocker is ontworpen om veelgebruikte toepassingstypen zoals webbrowsers, PDF-lezers, e-mailclients en Microsoft Office-onderdelen te versterken en te beschermen tegen ROP-aanvallen. Exploit Blocker is standaard beschikbaar en ingeschakeld in alle ESET Windows Home-producten, ESET-producten voor Windows Server en ESET-endpointproducten voor Windows.

Het werkt door het gedrag van processen te gecontroleren op verdachte activiteiten die kunnen wijzen op misbruik.

Wanneer Exploit Blocker een verdacht proces identificeert, stopt Exploit Blocker dit proces onmiddellijk en verstuurt het gegevens over de bedreiging naar het ESET LiveGrid®-cloudsysteem. Deze gegevens worden verwerkt door het onderzoekslaboratorium van ESET en gebruikt om alle gebruikers beter te beschermen tegen onbekende bedreigingen en zero-dayaanvallen (nieuw uitgebrachte malware zonder voorgeconfigureerde oplossing).