DoS-aanval

DoS, of Denial of Service, is een poging een computer of netwerk niet langer beschikbaar te maken voor de beoogde gebruikers. De communicatie tussen getroffen gebruikers is geblokkeerd en kan niet langer worden voortgezet op een functionele wijze. Computers die worden blootgesteld aan DoS-aanvallen moeten gewoonlijk opnieuw worden opgestart om weer correct te kunnen werken.

In de meeste gevallen zijn webservers het doelwit en is het de bedoeling dat zij gedurende een bepaalde periode niet langer beschikbaar zijn voor gebruikers.