ESET Online súgó

Keresés Magyar
Válassza ki a témakört

ESET LiveGrid®

Az ESET ThreatSense.Net korszerű korai riasztási rendszerre épülő ESET LiveGrid® felhasználja és az ESET víruslaborjába küldi az ESET felhasználói által szerte a világból beküldött adatokat. A gyanús minták és metaadatok biztosításával a ESET LiveGrid® lehetővé teszi, hogy azonnal választ adjunk ügyfeleink igényeire, és biztosítsuk az ESET hatékonyságát a legújabb kártevőkkel szemben.

Az ESET kártevőkutatói az adatokat használva állítják össze a globális kártevők természetét és körét tartalmazó pontos képet, amely hozzásegít bennünket ahhoz, hogy a megfelelő célokra összpontosítsunk. Az ESET LiveGrid® adatai fontos szerepet játszanak automatizált folyamataink prioritásának felállításában.

A technológia által megvalósított megbízhatósági rendszerrel emellett fokozható kártevőirtó szoftvereink általános hatékonysága. A felhasználók a futó folyamatok és megnyitott fájlok megbízhatóságát közvetlenül a program felületén, illetve az ESET LiveGrid® rendszerből származó járulékos információkat is megjelenítő helyi menükben tekinthetik meg. Amikor egy végrehajtható vagy tömörített fájl áll vizsgálat alatt a felhasználó rendszerében, először annak kivonatcímkéjét hasonlítja össze az engedélyezett és a tiltólistán szereplő elemek adatbázisával. Ha a kivonatcímke megtalálható az engedélyezőlistán, a megvizsgált fájl tisztának tekinthető, és a jövőbeli ellenőrzések alóli kivételként jelölhető meg. Ha a tiltólistán szerepel, a kártevő jellegétől függően a megfelelő műveleteket végzi el a rendszer. Ha nem található egyezés, a fájl alapos vizsgálaton megy keresztül. Az ellenőrzés eredményétől függően a fájlok besorolása lehet kártevő és nem kártevő. Ez a megoldás határozottan jó hatással van az ellenőrzés teljesítményére. A megbízhatósági rendszer hatékonyan felismeri a kártevőmintákat még azt megelőzően, hogy vírusdefinícióik a vírusdefiníciós adatbázison keresztül a felhasználó számítógépére kerülnek (amely naponta többször is megtörténik).

Az ESET LiveGrid® megbízhatósági rendszeren kívül az ESET LiveGrid® visszajelzési rendszer az újonnan felfedezett kártevőkkel kapcsolatos információkat gyűjt a számítógépről. Ez az információ tartalmazhatja a kártevőt magában foglaló fájl mintáját vagy másolatát, a fájl elérési útját és nevét, a dátumot és az időt, azt a folyamatot, amelynek során a kártevő megjelent a számítógépen, valamint a számítógép operációs rendszerére vonatkozó adatokat.


note

ESET LiveGrid®-szerverek

ESET LiveGrid®-szervereink Pozsonyban, Bécsben és San Diegóban találhatók, viszont ezek csupán azok a szerverek, amelyek az ügyfelektől érkező kérésekre válaszolnak. A leadott minták feldolgozása Pozsonyban (Szlovákia) megy végbe.


example

Az ESET LiveGrid® engedélyezése vagy letiltása az ESET-termékekben

Az ESET LiveGrid® ESET-termékekben való be- és kikapcsolásáról az ESET tudásbáziscikkében tájékozódhat bővebben.