ESET-ova mrežna pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite temu

Sprječavanje ranjivosti

Sprječavanje ranjivosti osmišljeno je za ojačavanje zaštite često zloupotrebljavanih vrsta aplikacija kao što su web preglednici, PDF čitači, klijenti e-pošte i komponente sustava Microsoft Office i zaštitu od ROP napada. Sprječavanje ranjivosti dostupno je i aktivirano kao standardna postavka u svim ESET-ovim Windows programima za kućnu upotrebu, ESET-ovim programima za Windows Server i ESET-ovim sigurnosnim programima za Windows.

Funkcionira tako da nadzire procese s ciljem pronalaženja sumnjive aktivnosti koja bi mogla ukazivati na program koji iskorištava slabe točke sustava.

Kada zaštita od zloupotrebe prepozna sumnjivi proces, odmah zaustavlja proces te bilježi i šalje podatke o prijetnji ESET LiveGrid® cloud sustavu. Ove podatke obrađuje Laboratorij za istraživanje tvrtke ESET te se podaci upotrebljavaju da bi se svi korisnici bolje zaštitili od nepoznatih prijetnji i napada uslijed dosad nepoznate ranjivosti (tek izdani zlonamjerni programi za koje ne postoji konfigurirano rješenje).