Strojno učenje

ESET od 1990. radi s algoritmima strojnog učenja radi otkrivanja i blokiranja prijetnji. Neuronske mreže dodane su modulu detekcije ESET-ovih programa 1998. godine.

Strojno učenje uključuje otkrivanje DNK, koje se služi modelima na bazi strojnog učenja radi učinkovitog rada uz vezu s cloudom ili bez nje. Algoritmi strojnog učenja također su ključan dio početnog razvrstavanja i klasifikacije ulaznih uzoraka, kao i njihova stavljanja na zamišljenu „kartu sigurnosti na mreži”.

ESET je razvio vlastiti modul strojnog učenja, koji se temelji na kombinaciji neuronskih mreža (kao što je duboko učenje ili duga kratkoročna memorija) i posebno odabranoj skupini od šest klasifikacijskih algoritama. Time se omogućuje generiranje konsolidiranih izlaznih informacija i ispravno označivanje ulaznog uzorka kao čistog, potencijalno nepoželjnog ili zlonamjernog.

ESET-ov modul strojnog učenja precizno je prilagođen kako bi mogao raditi zajedno s ostalim tehnologijama zaštite, kao što su DNK, testno okruženje ili analiza memorije, kao i izdvajanje funkcija ponašanja, a sve u cilju pružanja najbolje stope otkrivanja prijetnji i najmanjeg mogućeg broja lažno pozitivnih rezultata.

Konfiguracija skenera u odjeljku "Napredno podešavanje" ESET-ovih programa

ESET-ovi Windows programi za kućnu upotrebu (od verzije 13.1)

ESET-ovi Windows sigurnosni programi (od verzije 7.2)