Persondatapolitik

Gældende fra 15. november 2023

Beskyttelse af personlige data er af særlig betydning for ESET, spol. s r. o. med hjemstedsadresse Einsteinova 24, 851 01 Bratislava, Slovak Republic, virksomhedsregistreringsnummer: 31333532 som dataansvarlig ("ESET" eller "vi). Vores mål er at overholde gennemsigtighedskravet, som er juridisk standardiseret i henhold til EU's generelle forordning om databeskyttelse ("GDPR"). For at nå dette mål udgiver vi nærværende fortrolighedspolitik med det ene formål at informere vores kunder ("slutbruger" eller "dig") som registreret person om følgende emner vedrørende beskyttelse af personlige data:

• Juridisk grundlag for behandling af personlige data
  • Datadeling og fortrolighed
  • Datasikkerhed
  • Dine rettigheder som registreret person
  • Behandling af dine personlige data
  • Kontaktoplysninger.

Nærværende fortrolighedspolitik gælder for din ESET HOME-konto ("konto") og for levering og brug af home.eset.com-webstedet, ESET HOME-programmet samt tjenester og funktioner, der leveres af ESET via kontoen (samlet kaldet "tjenester"). Såfremt der i nærværende dokument henvises til en tjenestespecifik fortrolighedspolitik, har den pågældende ordlyd forrang i tilfælde af uoverensstemmelser.

Vi kan fra tid til anden ændre nærværende fortrolighedspolitik efter eget skøn. Vi sender dig en e-mail med et link til den ændrede fortrolighedspolitik, eller vi giver dig besked om den ændrede version via en besked i appen eller via anden elektronisk kanal. Såfremt du ikke accepterer eller ikke kan overholde den ændrede fortrolighedspolitik, skal du ophøre med at bruge kontoen og tjenesterne og fjerne dem, om nødvendigt. Du anses for at have accepteret den ændrede fortrolighedspolitik, hvis du fortsætter med at bruge programmet eller tjenesterne, efter at den er trådt i kraft.

Vores tjenester er kun beregnet til voksne. Såfremt du er under atten (18) år, må du kun oprette og bruge kontoen eller de relaterede tjenester, såfremt din forælder eller anden værge er involveret.

Behandling af dine personlige data

Kontoen og tjenesterne leveres af ESET i henhold til vilkårene for anvendelse ("vilkår"), og hvis det er relevant, i henhold til slutbrugerlicensaftalen ("EULA") for det ESET-produkt, der er knyttet til den relevante tjeneste ("produkt") og ESET HOME-programmet, men visse af disse kan kræve særlig opmærksomhed. Vi vil gerne give dig flere detaljer om indsamling og behandling af data i forbindelse med din konto og levering af vores tjenester. For at få dem alle til at fungere er vi nødt til at indsamle eller have adgang til følgende oplysninger:

• Dit fulde navn, dit land og din gyldige e-mailadresse samt dine legitimationsoplysninger kræves i forbindelse med registrering og brug af kontoen, i forbindelse med levering af tjenester og i forbindelse med udarbejdelse, håndhævelse og forsvar af vores juridiske krav. Desuden indhenter vi nogle få grundlæggende tekniske oplysninger om en enhed og et program, du bruger til at logge på din konto.
    • For at hjælpe med at beskytte din konto indsamler vi dit browserfingeraftryk og din IP-adresse, hver gang du logger ind på kontoen. I tilfælde af et ukendt browserfingeraftryk samt ukendt IP-adresse sender vi dig en e-mail for at underrette dig om det potentielle mistænkelige forsøg på at logge ind på kontoen.
    • Du kan vælge at bruge tredjepartsgodkendelse, der leveres af Apple eller Google, til at registrere og/eller logge på din konto. I så fald behandler vi din e-mailadresse (leveret til os af en sådan tredjepart) og dit bopælsland under registreringsprocessen og til andre ovenfor angivne formål.
  • Produktadministration kræver oplysninger om administrerede enheder og produktlicenser for at give dig de administrerende funktioner. Helt konkret behandler vi oplysninger relateret til dine produktlicenser, såsom data relateret til den type produktlicens, du ejer (f.eks. om den er gratis, en prøveversion, en betalt version osv.), licensens gyldighed, aktiveringsstatus og licensidentifikation. I forhold til de enheder, der er knyttet til din konto, behandler vi data om enhedens navn og type, operativsystem, sikkerhedsstatus, aktiverede produkter og data, der gør det muligt at identificere enheden. I tilfælde af enheder, der bruger dine produktlicenser, men ikke er knyttet til din konto (eller er delt med en anden person og knyttet til vedkommendes konto), behandles kun begrænsede oplysninger, f.eks. enhedens navn og type, model og dato for produktaktivering.
    • Såfremt du ejer en produktlicens, og du vælger at dele den med en ven eller et familiemedlem, kan du gøre det ved at bruge vores delingsfunktion, der er tilgængelig fra din konto, hvor du kan indtaste vedkommendes e-mailadresse. Vi behandler kun en sådan e-mailadresse for at gøre det muligt at bruge det relevante produkt eller den relevante tjeneste eller at sende en relateret invitation. Din ven kan muligvis se din e-mailadresse i en sådan meddelelse, der er sendt fra os, så vedkommende ved, hvem der har startet den. Din ven kan når som helst kontakte os for at bede os om at fjerne disse data fra vores database. Du kan når som helst annullere deling af din licens.
    • Hvis du ikke er ejer af en produktlicens, men en anden har delt sin produktlicens med dig, vil den e-mailadresse, du angiver under kontoregistreringen, være synlig for ejeren af produktlicensen. Du kan være sikker på, at det kun er dig, der har adgang til samtlige oplysninger om enheder, der er knyttet til din konto. Licensejeren kan kun se begrænsede oplysninger om din enhed som beskrevet ovenfor.
  • ESET LiveGrid®-omdømmesystem. Dette system forbedrer vores malwarebeskyttelse ved at sammenligne hashes i filer, du scanner, med en cloudbaseret database med sikre og usikre filer. Til dette bruger vi envejshashes relateret til potentielle trusler, hvilket sikrer, at vi aldrig identificerer dig i processen.
  • ESET LiveGrid®-feedbacksystem. For at være på forkant med nye trusler stoler vi på dette system. Indsamling af mistænkelige prøver og metadata giver os mulighed for hurtigt at reagere på nye risici. Dette kan vi indsamle med din hjælp:
    • Prøver med potentiel malware eller andre tvivlsomme filer
    • Oplysninger om webbrug som IP-adresser, webstedsadresser og netværksdata
    • Oplysninger fra rapporter om nedbrud og dumps.

Selvom vi tilstræber os på kun at indsamle nødvendige data, slipper utilsigtede oplysninger såsom data i malware eller indlejret i filnavne og URL'er nogle gange igennem. Du kan være sikker på, at vi ikke bruger disse utilsigtede data i vores hovedsystemer eller til nogen formål angivet i denne politik.

Alle data, vi indhenter via ESET LiveGrid®-feedbacksystemet, behandles altid uden at identificere dig, hvilket holder din identitet sikker og privat. Vi fjerner alle e-mailmeddelelser, der rapporteres af dig som spam eller markeres af vores tjeneste, inden for en (1) måned.

• ESET Parental Control indeholder funktioner, der gør det muligt for dig at styre administrerede brugeres (f.eks. dine børns) adgang til visse grupper af websider og/eller mobilapps, oprette regler for tidsstyring for administrerede brugere og finde din enhed. For at aktivere disse funktioner og afhængigt af, nøjagtigt hvordan du opstiller regler for administrerede brugere, sender ESET Parental Control oplysninger til ESET, herunder, men ikke begrænset til, oplysninger om besøgte websteder, fysiske placeringer, mobilapps, oplysninger om enheden, herunder oplysninger om drift af og funktioner i ESET Parental Control. Oplysningerne kan indeholde data om dig eller andre administrerede brugere (du kan angive administrerede brugere ved navn, alder eller endda billede, hvis du ønsker det) eller oplysninger om den styrede enhed, f.eks. operativsystem og installerede programmer. Data, der indsamles via ESET Parental Control, behandles kun for at levere tjenesten til dig, og de slettes, tres (60) til halvfems (90) dage efter de er indsamlet.
  • <%ESET_ANTITHEFT%> er med til at forhindre tab eller misbrug af kritiske data i direkte forbindelse med tab eller tyveri af en computer eller en anden enhed, hvor det er installeret. Denne funktion kan slås fra under standardindstillingerne for det relevante produkt. Såfremt du aktiverer denne funktion, indsamles der data om den bortkomne enhed, som sendes til ESET. Disse data kan omfatte data relateret til enhedens netværksplacering, indhold, der vises på enhedens skærm, enhedens konfiguration og data, der er optaget af et tilsluttet kamera, afhængigt af hvordan du helt præcis konfigurerer tjenesten. Data, der indsamles via <%ESET_ANTITHEFT%>, behandles kun for at levere tjenesten til dig, og de slettes, ét (1) år efter de er indsamlet.
  • I ESET Password Manager kan du gemme dine adgangskoder, kreditkortnumre eller andre data efter eget valg i det lokalt installerede program og synkronisere og bruge dem på tværs af dine enheder. Data, du vælger at gemme i programmet, lagres kun lokalt på dine enheder og beskyttes og krypteres af din masteradgangskode. For at gøre det muligt at bruge sådanne data på tværs af dine enheder lagres de også på vores servere eller på vores serviceudbyderes servere, men kun i krypteret form, så det er kun dig, der har adgang til dem. Hverken ESET eller vores tjenesteudbydere har adgang til dine krypterede data og gemmer ikke din masteradgangskode. Det er kun dig, der har nøglen til at dekryptere dataene. Du kan aktivere denne tjeneste via din konto ved at angive din e-mailadresse eller en e-mailadresse tilhørende en ven, som du vil give tilladelse til at bruge tjenesten under din produktlicens. Du kan finde flere oplysninger om behandling af personlige data via ESET Password Manager i en særlig fortrolighedspolitik.
  • VPN anvender ikke opbevaring på logfilerne.
  • Program til forbedring af kundeoplevelsen. Hvis du vælger at aktivere Program til forbedring af kundeoplevelsen, indsamles og bruges de anonyme telemetrioplysninger vedrørende brugen af vores produkter baseret på dit samtykke.
  • Kontaktoplysninger og data, der er indeholdt i dine supportanmodninger, kræves muligvis for at give dig support, såfremt du anmoder om det. Afhængigt af den kanal, du vælger at kontakte os via, indsamler vi muligvis din e-mailadresse, dit telefonnummer, produktets licensoplysninger, dine produktoplysninger samt en beskrivelse af din supportsag. Du bliver muligvis bedt om at angive andre oplysninger for at lette support og for at give os mulighed for at løse et problem, du oplever.
  • Vi bruger Google Barcode Scanning-API'en til at aktivere funktionaliteten til læsning af QR-koder i vores program. Du kan være sikker på, at det billede, der er taget, kun behandles på din enhed. Google-API'en kan dog sende tekniske oplysninger til Google om brug og ydeevne af API'en, hvilket er nødvendigt for at vedligeholde, foretage fejlfinding af og forbedre API'en med henblik på brugsanalyse og til diagnosticeringsformål. Du kan få mere at vide om denne behandling og de indsamlede data i oplysningerne om anonymitet i Google-API'en.

Desuden behandler vi muligvis data, der er indhentet i forbindelse med levering af vores tjenester, til nogle yderligere formål:

• Vi bruger muligvis dine kontaktoplysninger eller din konto til at kommunikere med dig i forbindelse med produkter eller tjenester, du bruger, f.eks. til at give dig servicerelaterede rapporter og meddelelser, til at få mere at vide om dine behov, og hvor tilfreds du er med vores tjenester, men også til at reklamere for de af vores produkter og tjenester, der ligner dem, du bruger, medmindre du fravælger sådanne marketingmeddelelser.
  • Vi behandler muligvis nogle aggregerede statistiske data vedrørende brugen af vores tjenester for at forbedre dem og deres anvendelighed, analysere deres effektivitet og rette eventuelle fejl, der måtte opstå.
  • På baggrund af dit udtrykkelige samtykke kan vi indsamle og behandle tekniske data relateret til programnedbrud (såsom enhedsoplysninger, installations-id, nedbrudsspor, nedbrudsminidump) for at få indsigt i nedbrud, få mere at vide om årsagerne til dem og sikre, at programmet fungerer fuldt ud. Vi bruger Google til at indsamle og analysere disse data for os. Du kan få mere at vide om denne behandling og de indsamlede data i Googles fortrolighedspolitik.

Cookies

For at få vores websted og tjenester til at fungere korrekt gemmer vi muligvis nogle cookies i din webbrowser, enten når du besøger vores websted, når du logger på din konto, eller når du bruger en bestemt tjeneste. Vi bruger som standard kun cookies, der er strengt nødvendige, for at vores websted og tjenester, som du har anmodet om, kan fungere, som de skal. Vi beder om dit samtykke til at bruge andre cookies end dem, der er strengt nødvendige. For at lære mere om behandlingen af cookies henvises der til vores cookiepolitik.

Juridisk grundlag for behandling af personlige data

Der er kun få juridiske grundlag for databehandling, som vi bruger i overensstemmelse med den gældende juridiske lovgivning, der er relateret til beskyttelse af personlige data. Behandlingen af personlige data hos ESET er primært nødvendig for fuldbyrdelse af Slutbrugerlicensaftalen ("EULA") med slutbrugeren (artikel 6 (1) (b) GDPR), som gælder for levering af ESET-produkter eller -tjenester, medmindre andet udtrykkeligt er angivet, f.eks.:

• Juridisk interessegrundlag (artikel 6 (1) (f) GDPR), der gør det muligt for os at behandle data om, hvordan vores kunder bruger vores tjenester, og hvor tilfredse de er, for at give vores brugere den bedste beskyttelse, support og oplevelse, vi kan tilbyde. Selv marketing anerkendes af den gældende lovgivning som en juridisk interesse, og vi benytter det derfor som regel i vores marketingkommunikation med vores kunder.
  • Samtykke (artikel 6 (1) (a) GDPR), som vi kan bede dig om i særlige situationer, når vi anser dette retsgrundlag for at være det bedst egnede, eller hvis det er påkrævet ved lov.
  • Overholdelse af juridiske forpligtelser (artikel 6 (1) (c) GDPR), f.eks. fastsættelse af krav til elektronisk kommunikation eller opbevaring af faktureringsdokumenter.

Datadeling og fortrolighed

Vi deler ikke dine data med tredjeparter. Men ESET er en virksomhed, der opererer globalt via associerede selskaber eller partnere som en del af vores salgs-, service- og supportnetværk. Oplysninger om licenser, fakturering og teknisk support, der behandles af ESET, overføres muligvis til og fra associerede selskaber eller partnere med henblik på håndhævelse af EULA'en, f.eks. levering af tjenester eller support.

ESET foretrækker at behandle sine data i EU (Den Europæiske Union). Afhængigt af din placering (brug af vores produkter og/eller tjenester uden for EU) og/eller den tjeneste, du vælger, kan det dog være nødvendigt at overføre dine data til et land uden for EU. Vi bruger for eksempel tredjepartstjenester i forbindelse med cloudcomputing. I disse tilfælde udvælger vi omhyggeligt vores tjenesteudbydere og sikrer et passende databeskyttelsesniveau via kontraktlige samt tekniske og organisatoriske foranstaltninger. Som hovedregel anvender vi EU's standardkontraktbestemmelser og tilføjer supplerende kontraktbestemmelser, hvis det er nødvendigt.

For visse lande uden for EU, f.eks. Storbritannien og Schweiz, har EU allerede fastsat et lignende databeskyttelsesniveau. På grund af det lignende databeskyttelsesniveau kræver overførslen af data til disse lande ikke en særlig tilladelse eller aftale.

Vi er afhængige af tredjepartstjenester og samarbejder med de eksterne behandlere for at levere vores tjenester relateret til cloud computing, fakturering osv.

Datasikkerhed

ESET tager passende tekniske og organisatoriske forholdsregler for at sikre et sikkerhedsniveau, der er velegnet i forbindelse med potentielle risici. Vi bestræber os på at sikre en løbende fortrolighed, integritet, tilgængelighed og fleksibilitet i behandlingssystemer og -tjenester. I tilfælde af datalækager, der medfører en risiko for dine rettigheder og din frihed, vil vi dog give besked herom til de relevante tilsynsmyndigheder samt slutbrugere som registrerede personer.

Den registreredes rettigheder

Slutbrugerens rettigheder er vigtige, og vi vil gerne informere dig om, at alle slutbrugere (fra et hvilket som helst land i eller uden for EU) er garanteret følgende rettigheder hos ESET. For at udøve dine rettigheder som registreret person kan du kontakte os via en supportformular eller via e-mail på dpo@eset.sk. Til identifikationsformål beder vi dig oplyse følgende: Navn, e-mailadresse og eventuel licensnøgle eller kundenummer og firmatilhørsforhold. Undlad at sende os andre personlige data, såsom fødselsdato. Vi vil gerne påpege, at for at kunne behandle din anmodning – samt til identifikationsformål – vil vi behandle dine personlige data.

Ret til at trække samtykket tilbage. Retten til at trække samtykket tilbage gælder i tilfælde af, at behandling udelukkende er baseret på samtykke. Såfremt vi behandler dine personlige data på baggrund af dit samtykke, har du til enhver tid ret til at trække samtykket tilbage uden at begrunde det. Tilbagetrækningen af dit samtykke vil kun være gældende fremover og påvirker ikke lovligheden af de data, der blev behandlet før tilbagetrækningen.

Ret til at gøre indsigelse. Retten til at gøre indsigelse mod behandlingen gælder i tilfælde af, at behandling er baseret på ESETs eller en tredjeparts juridiske interesse. Såfremt vi behandler dine personlige data for at beskytte en juridisk interesse, har du som registreret person til enhver tid ret til at gøre indsigelse mod den juridiske interesse, som vi har nævnt, og behandlingen af dine personlige data. Din indsigelse vil kun være gældende fremover og påvirker ikke lovligheden af de data, der blev behandlet før indsigelsen. Såfremt vi behandler dine personlige data til direkte markedsføringsformål, er det ikke nødvendigt at begrunde din indsigelse. Dette gælder også profilering, i det omfang det er forbundet med en sådan direkte markedsføring. I alle andre tilfælde beder vi dig om kort at informere os om dine klager over ESETs juridiske interesse i at behandle dine personlige data.

Bemærk, at vi i nogle tilfælde på trods af din tilbagetrækning af samtykke har ret til yderligere at behandle dine personlige data på grundlag af et andet retsgrundlag, for eksempel i forbindelse med håndhævelsen af en kontrakt.

Ret til adgang. Som registreret person har du til enhver tid ret til uden omkostninger at indhente oplysninger om dine data, der opbevares af ESET.

Ret til rettelser. Hvis vi uforvarende behandler forkerte personlige data om dig, har du ret til at få disse data rettet.

Ret til sletning og ret til begrænsning af behandling. Som registreret person har du ret til at anmode om sletning eller begrænsning i forbindelse med behandling af dine personlige data. Såfremt vi behandler dine personlige data, for eksempel med dit samtykke, og du trækker du det tilbage, og der ikke er et andet retsgrundlag, for eksempel en kontrakt, sletter vi øjeblikkeligt dine personlige data. Dine personlige data slettes også, så snart de ikke længere er nødvendige til de angivne formål ved udløbet af vores opbevaringsperiode.

Såfremt vi udelukkende bruger dine personlige data med det formål at udføre direkte markedsføring, og du har tilbagekaldt dit samtykke eller gjort indsigelse mod ESETs underliggende juridiske interesse, begrænser vi behandlingen af dine personlige data i det omfang, at vi inkluderer dine kontaktoplysninger på vores interne sortliste for at undgå uopfordret kontakt. Ellers slettes dine personlige data.

Bemærk, at vi muligvis er forpligtet til at gemme dine data indtil ophør af de opbevaringsforpligtelser og perioder, der er udstedt af de lovgivende eller tilsynsførende myndigheder. Opbevaringsforpligtelser og perioder kan også være et resultat af den slovakiske lovgivning. Derefter slettes de tilsvarende data med jævne mellemrum.

Ret til dataportabilitet. Det glæder os at kunne levere til dig, som registreret person, de personlige data, der behandles af ESET, i xls-format.

Ret til at indgive klage. Som registreret person har du ret til når som helst at indgive en klage hos tilsynsmyndighederne. ESET er underlagt bestemmelser i slovakisk lovgivning, og vi er forpligtet til at overholde databeskyttelsesloven som en del af EU. Den relevante datatilsynsmyndighed er Slovakiets organ til beskyttelse af personlige data, der er beliggende Hraničná 12, 82007 Bratislava 27, Slovak Republic.

Kontaktoplysninger

Hvis du ønsker at udøve din ret som registreret person, eller hvis du har spørgsmål eller andre overvejelser, kan du sende en meddelelse til os på følgende adresse:

ESET, spol. s r.o.
Data Protection Officer
Einsteinova 24
85101 Bratislava
Slovak Republic
dpo@eset.sk