Prosessutelatelser

Prosessutelatelser-funksjonen lar deg utelate programprosesser fra Filsystembeskyttelse i sanntid. For å forbedre hastigheten for sikkerhetskopiering, prosessintegritet og servicetilgjengelighet, brukes noen teknikker som er i konflikt med filbeskyttelse mot skadelig programvare under sikkerhetskopiering. Den eneste effektive måten å unngå begge situasjoner på er å deaktivere programmet mot skadelige programvarer. Ved å ekskludere spesifikke prosesser (for eksempel ved sikkerhetskopiløsningen), ignoreres alle filoperasjoner som er tilskrevet slike utelatelsesprosesser, og anses som sikre. Slik minimeres interferens med sikkerhetskopiprosessen – et verktøy for sikkerhetskopiering som er utelatt har tilgang til infiserte filer uten å trigge en varselmelding. Dette er årsaken til at utvidede tillatelser kun er tillatt i sanntidsbeskyttelsesmodulen.

note

Må ikke forveksles med Utelatelse av filendelser, HIPS-utelatelser, Deteksjonsutelatelser eller Ytelsesutelatelser.

Prosessutelatelser hjelper til med å minimere risikoen for potensielle konflikter og forbedrer ytelsen for utelatte programmer, noe som har en positiv innvirkning på operativsystemets generelle ytelse og stabilitet. Utelatelse av prosesser og programmer utelater den kjørbare filen (.exe).

Du kan legge til kjørbare filer i listen over utelatte prosesser i Avanserte oppsett > Beskyttelser > Filsystembeskyttelse i sanntid > Filsystembeskyttelse i sanntid > Prosessutelatelser.

Denne funksjonen er utviklet for å utelate verktøy for sikkerhetskopiering. Utelatelse av verktøy for sikkerhetskopiering sikrer at systemet er stabilt, men påvirker ikke sikkerhetskopiytelsen siden sikkerhetskopieringen ikke sakkes ned mens den kjøres.

example

Klikk på Rediger for å åpne vinduet for administrasjon av Prosessutelatelser, hvor du kan legge til utelatelser og bla for å finne kjørbare filer (for eksempel Backup-tool.exe), som utelates fra skanning.
Så snart .exe-filen er lagt til i utelatelsene, overvåkes ikke prosessens aktivitet av ESET Security Ultimate, og det kjøres ingen skanning på filoperasjoner utført av denne prosessen.

important

Hvis du ikke bruker nettleserfunksjonen når du velger en kjørbar prosess, må du skrive inn en fullstendig bane til den kjørbare filen manuelt. Ellers fungerer ikke utelatelsen, og HIPS kan rapportere om feil.

Du kan også Redigere eksisterende prosesser eller Slette dem fra utelatelser.

note

Beskyttelse for nettilgang tar ikke denne utelatelsen med i beregningen, så dersom du utelater den kjørbare filen fra nettleseren din, skannes fortsatt de nedlastede filene. Slik kan infeksjoner fortsatt oppdages. Dette scenarioet er kun et eksempel, og vi anbefaler deg ikke å opprette utelatelser for nettlesere.