Oppsett for brukerkonto

Vinduet har tre kategorier:

Generelt

Aktiver bryteren ved siden av Aktivert for å slå på Foreldrekontroll for Windows-kontoen som er valgt nedenfor.

Velg først en Windows-konto fra datamaskinen. Begrensningene som er angitt i Sperrefunksjon, påvirker bare standard Windowskontoer. Administrative kontoer kan overstyre restriksjoner.

Hvis kontoen brukes av en forelder istedenfor et barn, velger du Foreldrekonto.

Angi barnets fødselsdato for kontoen for å bestemme tilgangsnivået og angi tilgangsregler for alderstilpassede nettsider.

Loggfører alvorsgrad

ESET Security Ultimate lagrer alle viktige hendelser i en loggfil som du kan vise direkte fra hovedmenyen. Klikk på Verktøy > Loggfiler og velg deretter Foreldrekontroll på rullegardinmenyen Logg.

Diagnostisering – logger informasjon som trengs for å finjustere programmet.

Informasjon – Registrerer informative meldinger, inkludert tillatte og blokkerte unntak, pluss alle poster ovenfor.

Advarsel – logger alle kritiske feil og varselsmeldinger.

Ingen – Ingen logger registreres.

Unntak

Å opprette et unntak kan gjøre at en bruker får eller nektes tilgang til nettsteder som ikke står på unntakslisten. Dette er nyttig hvis du ønsker å kontrollere tilgangen til spesifikke nettsteder istedenfor å bruke kategorier. Unntak opprette for én konto kan kopieres og brukes for én annen konto. Dette kan være nyttig hvis du vil opprette identiske regler for barn i samme alder.

Klikk Legg til for å opprette et nytt unntak. Velg Handling (for eksempel Blokker) ved bruk av rullegardinmenyen, skriv inn Webadresse som dette unntaket gjelder for og klikk deretter OK. Unntaket legges til listen over eksisterende unntak med sin status vist.

Legg til – Oppretter et nytt unntak.

Rediger – Du kan redigere Webadresse eller Handling for det valgte unntaket.

Fjern – Fjerner det valgte unntaket.

Kopier – Velg en bruker fra rullegardinmenyen som du vil kopiere opprettet unntak for.

PANEL_PARENTAL_WEB_EXCEPTIONS

Unntakene som er definert her, overstyrer kategoriene som er definert for den valgte kontoen (de valgte kontoene). Hvis for eksempel kategorien Nyheter er blokkert for kontoen, men en nettside med tillatte nyheter er definert som et unntak, har kontoen tilgang til denne nettsiden. Du kan se endringer her i delen Unntak.

Kategorier

I fanen Kategorier kan du definere de generelle nettstedkategoriene som du vil blokkere eller tillate for hver konto. Velg avmerkingsboksen ved siden av en kategori for å tillate den. Hvis du lar avkrysningsboksen stå tom, blokkeres kategorien for kontoen.

Kopier – Lar deg kopiere en liste med blokkerte eller tillatte kategorier fra en eksisterende modifisert konto.

PANEL_PARENTAL_CATEGORIES