Videresending

ESET Security Ultimate kan automatisk sende e-postvarslinger hvis det oppstår en hendelse med det valgte detaljnivået. Åpne Avanserte oppsett > Varslinger > Videresending, og aktiver Videresend varslinger til e-post for å aktivere e-postvarslinger.

CONFIG_NOTICE

Fra rullegardinmenyen Vis laveste detaljnivå for hendelser kan du velge det laveste alvorlighetsnivået for visning av varsler og meldinger.

Diagnostisk – logger informasjon som trengs for å finjustere programmet og alle postene over.

Informativ – registrerer informative meldinger, inkludert vellykkede oppdateringsmeldinger, pluss alle registreringene ovenfor.

Advarsler – loggfører alle kritiske feil og varselsmeldinger (som for eksempel en mislykket oppdatering).

Feil – Feil (dokumentbeskyttelse ikke startet) og kritiske feil vil bli registrert.

Kritisk – Loggfører bare kritiske feil (for eksempel Feil ved oppstart av virusbeskyttelse eller Trussel funnet).

Send hver varsling i en egen e-post – Når dette er aktivert, får mottakeren en ny e-post for hver varsling. Dette kan føre til mange e-poster på kort tid.

Intervall før nye e-postvarslinger vil bli sendt (min) – Intervall i minutter før nye e-postvarslinger vil bli sendt. Sett denne verdien til 0 hvis du vil sende varslingene umiddelbart.

Avsenderadresse – Definerer avsenderadressen som vil bli vist i overskriften i e-posten med varsling.

Mottakeradresser – Definerer mottakeradressene som skal vises i overskriften i varslings-e-poster. Flere verdier støttes. Bruk semikolon som skilletegn.

SMTP-server

SMTP-server – SMTP-serveren som brukes til å sende varsler (for eksempel smtp.provider.com:587, forhåndsdefinert port er 25).

note

SMTP-servere med TLS-kryptering støttes av ESET Security Ultimate.

Brukernavn og passord – Hvis SMTP-serveren krever godkjenning, må disse feltene fylles ut med gyldig brukernavn og passord for å få tilgang til SMTP-serveren.

Aktiver TLS – Secure Alert og varsler med TLS-kryptering.

Test SMTP-tilkobling –En test-e-post sendes til mottakerens e-postadresse. SMTP-server, brukernavn, passord, avsenderadresse og mottakers adresse må fylles inn.

Meldingsformat

Kommunikasjonen mellom programmet og en ekstern bruker eller den systemansvarlige skjer via e-post eller LAN-meldinger (via meldingstjenesten i Windows). Standardformatet til varselsmeldinger og andre meldinger vil være passende i de fleste situasjoner. Noen ganger trenger du kanskje å endre meldingsformatet for hendelsesmeldinger.

Format på hendelsesmeldinger – Formatet på hendelsesmeldinger som vises på eksterne datamaskiner.

Format på trusseladvarselsmeldinger – Trusselvarsel- og varslingsmeldinger har et forhåndsdefinert standardformat. Vi anbefaler at du beholder dette forinnstilte formatet. Det kan imidlertid finnes tilfeller (f.eks. hvis du har et automatisert behandlingssystem for e-post) hvor du trenger å endre meldingsformatet.

Charset – Konverterer en e-postmelding til ANSI-kode, basert på de regionale oppsettene i Windows (f.eks. windows-1250, Unicode (UTF-8), ACSII 7-bit eller japansk (ISO-2022-JP)). Følgelig blir "á" endret til "a", og ukjente symboler blir endret til "?".

Bruk koding av skrifttegn – Kildekoden i e-postmeldingen blir kodet til Quoted-printable-format (QP), som bruker ASCII-tegn og kan overføre spesielle nasjonale tegn på riktig måte i e-post med 8-biters format (áéíóú).

%TimeStamp% – dato og klokkeslett for hendelsen

%Scanner% – den aktuelle modulen

%ComputerName% – navnet på datamaskinen der varselet oppstod

%ProgramName% – programmet som genererte varselet

%InfectedObject% – navnet på den infiserte filen, meldingen osv.

%VirusName% – identifikasjon av infeksjonen

%Action% – Handling tatt over infiltrering

%ErrorDescription% – beskrivelse av en hendelse som ikke er virusrelatert

Nøkkelordene %InfectedObject% og %VirusName% brukes bare i trusseladvarselsmeldinger, og %ErrorDescription% brukes bare i hendelsesmeldinger.